Kültür Fuarı’nda Muğla’ya büyük ilgi

Vali Fatih Şahin, Türkiye’nin Kültür Yolları’na dikkat çekmek, bu rotaların ulusal ve uluslararası önemliliğini vurgulamak amacıyla bu yıl II. düzenlenen “Kültür Yolları ve İnanç Turizmi” temalı Kültür Turizmi Zirvesi...

Kültür Fuarı’nda Muğla’ya büyük ilgi

Vali Fatih Şahin, Türkiye’nin Kültür Yolları’na dikkat çekmek, bu rotaların ulusal ve uluslararası önemliliğini vurgulamak amacıyla bu yıl II. düzenlenen “Kültür Yolları ve İnanç Turizmi” temalı Kültür Turizmi Zirvesi ve Fuarına konuşmacı olarak katıldı.

ATO Congresium Ankara Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda 20-23 Aralık 2012 tarihleri arasında devam edecek fuarın açılışını, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel yaptı.

Fuara katılan ve Kültür Turizmi ile Kültür Yolları başlıklı konu hakkında konuşma yapan Muğla Valisi Fatih Şahin, Ege ve Akdeniz’in kesiştiği yerde bulunan ilimizin; iklimi, coğrafi konumu ve tarih boyunca birçok medeniyetlere ev sahipliği yapmış olması nedeniyle ülkemizin, hatta dünyanın en ilgi çekici kentlerinden biri olduğunu söyledi.

Muğla’nın çok zengin bir kültüre, tarihe ve doğal güzelliklere sahip olduğunu aktaran  Vali Şahin, bu zenginliklerin  kültür turizmine kazandırılması, şehrin turizm çeşitliliğinin arttırılması, turizm sezonunun çok daha geniş bir zamana yayılması için çalışmalar yürüttüklerini belirtti. Bundan sonra sahillerdeki turistleri, daha içerilere ve kültür turizmine çekmek istediklerini ifade eden Vali Şahin, kültürel mirasın ve zenginliklerin gelecek kuşaklara aktarılmasının bir insanlık vazifesi olduğunu vurguladı.

Muğla’nın tarihte Karya, Likya, Frig, Pers, Roma uygarlıkları, Selçuklu Devleti, Osmanlı İmparatorluğu gibi pek çok medeniyete ev sahipliği yaptığını söyleyen Vali Şahin, Muğla’nın Kültür Turizminde değerlendirilebilecek çok fazla zenginliğe sahip olduğunu ifade etti.

Kültür turizmi sayesinde sahip olunan bu zengin miras ile ilgili bir farkındalık yaratılarak, zengin turistlerin ülkeye çekilebileceğini, bu sayede turizm sezonunun uzatılacağını kaydeden Vali Şahin, “İlimiz sınırlarında bulunan tescilli ev, camii, kilise, han, hamam, türbe, köprü, sarnıç, çeşme v.b. yapıların ayağa kaldırılması için  kamulaştırma, röleve, restorasyon, çevre düzenlemesi çalışmaları yapıyoruz. Bu çalışmalar için, Koruma Uygulama ve Denetim Büroları (KUDEB) kaynaklarından 2011 ve 2012 yıllarında toplam 28 Proje için 12.401.671 TL ödenek tahsis ettik.” şeklinde konuştu.

Vali Şahin, bu doğrultuda Milas Beçin Kalesi, Milas Menandros Anıtı, Fethiye Kayaköy, Tarihi Arasta ve Muğla Zahire Pazarı Restorasyonu, Muğla Sekibaşı Hamamı, Muğla Mimarlar Odası Hizmet Binası, Yatağan -Bozüyük Siyamibey Camii, Yatağan Bozüyük Belediye Binası, Kavaklıdere Hasandede Türbesi Ve Mezarlık Çevresi, Fethiye Telmessos Antik Tiyatrosu, Yatağan Kültür Yolu, Fethiye Likya Yolu, Idyma Yolu, Karya Yolu, Milas Yürüyüş Yolları gibi değerlerin turizme kazandırılması için çalışmalar yürütüldüğünü söyledi.

Yapılan çalışmalarla pek çok kültürel mirasın turizme kazandırıldığını söyleyen Vali Şahin, “Tüm kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum örgütleri ve özel sektör işbirliğiyle kültürel mirasımızı sahiplenmeyi, özenle koruyarak geleceğe taşımayı, insanlığın ortak paylaşımına sunarak Muğla’yı kültür turizminde hak ettiği noktaya getirmeyi amaçlıyoruz.” dedi.

Vali Şahin, turizmin farklı kültürlerin birbirini tanımasına olanak sağladığını belirterek, bunun ekonomik getirilerden çok daha önemli olduğuna dikkat çekti.

Fuar alanında, Türki Cumhuriyetler, Çin Halk Cumhuriyeti, Fas Elçiliği, Şili, KKTC, İran, Libya, Sudan, İsviçre, Suudi Arabistan, Endonezya, Bangladeş, Meksika, Ürdün, Kuveyt, Ukrayna, Ürdün, Karadağ, Tayland stantları ile ilimize ait Muğla Evi standı ve Muğla’ya  ait tanıtma stantları yer alıyor.

Bu haber toplam 78 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.