Külleri Marmaris Körfezi’ne döküldü

İsviçre’deki annesini ziyareti sırasında geçirdiği kaza sonucu hayatını kaybeden ressam Beatrice’in bedeni İsviçre’de yakıldı. 35 yıl Marmaris’te yaşayan Beatrice’in vasiyeti üzerine külleri Marmaris Körfezine döküldü.İsviçreli...

Külleri Marmaris Körfezi’ne döküldü

İsviçre’deki annesini ziyareti sırasında geçirdiği kaza sonucu hayatını kaybeden ressam Beatrice’in bedeni İsviçre’de yakıldı. 35 yıl Marmaris’te yaşayan Beatrice’in vasiyeti üzerine külleri Marmaris Körfezine döküldü.

İsviçreli ressam Beatrice’in vasiyeti üzerine külleri Marmaris Körfezi’ne döküldü. Beatrice, 35 yıla yakın bir zamandır yaşadığı Marmaris’e aşıktı. Her sene İsviçre’deki annesini ziyaret eden Beatrice bu seneki ziyaretinde banyoda düşüp kafasını çarpması sonucu ağır yaralandı. Kafa travması geçiren ressam kadın kurtarılamayarak hayata gözlerini kapattı. Beatrice’in bedeni yakıldı. İsviçreli kadın, ölmeden önce yakılan bedeninin çok sevdiği Marmaris Körfezine dökülmesini istedi. Kız kardeşi, Beatrice’in vasiyeti üzerine küllerini Marmaris’e getirdi. Ressam’ın Sanat Evi’nde toplanan dostları onu andılar. Sanat Atölyesi’ndeki anmanın ardından Marmaris Limanı’na giden sanatçının dostları onun için bir tören düzenlediler. Marmaris’te çok sevilen Beatrice’in dostları teknenin önüne çiçekler bıraktılar, mumlar yaktılar. Törende sanatçının bazı arkadaşları gözyaşlarına hakim olamadı. Kıyıya yaklaşan tekneden önce Beatrice’in resminin bulunduğu balonlar gökyüzüne bırakıldı. Daha sonra Sanatçının külleri Tekneden Marmaris denizine döküldü.

Bu haber toplam 55 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.