Külleri de Fethiye’ye serpildi

Fethiye'nin Ölüdeniz beldesinde uzun yıllar yaşayan İngiliz çiftin İngiltere’deki ölümlerinin ardından getirilen külleri, 1500 metre yüksekliğindeki çok sevdikleri ve piknik yaptıkları Mendos Dağı zirvesinde çevreye serpildi.Dail...

Külleri de Fethiye’ye serpildi

Fethiye'nin Ölüdeniz beldesinde uzun yıllar yaşayan İngiliz çiftin İngiltere’deki ölümlerinin ardından getirilen külleri, 1500 metre yüksekliğindeki çok sevdikleri ve piknik yaptıkları Mendos Dağı zirvesinde çevreye serpildi.

Dail Mail Gazetesi Bölge Sorumlusu olarak çalışan ve emekli olan Christopher Robert Johnstone (72), tatil için geldiği Fethiye’nin Ölüdeniz beldesini çok sevdi. Johnstone, bir villa yaptırıp eşi Patricia Path (68) ile birlikte yaşamaya başladı. Çift, Ölüdeniz ve Fethiye’de yardım derneklerinde de gönüllü olarak çalıştılar. Patricia Path, 3 yıl önce aniden rahatsızlandı. Tedavisi Türkiye ve İngiltere’de yapılmasına rağmen İngiltere’de vefat etti. İnanışa göre cesedinin yakılmasının ardından külleri eşi Christopher Robert Johnstone tarafından Londra’dan getirilip birlikte piknik yaptıkları Mendos Dağı’nın zirvesine serpildi.

Eşinin ölümü ile büyük üzüntü yaşayan Türkiye aşığı İngiliz Christopher Robert Johnstone, aradan birkaç ay geçtikten sonra bu kez kendisi rahatsızlandı. Doktorların koyduğu kanser teşhisi üzerine eşi ile birlikte yaşadığı Ölüdeniz’deki villasını satıp aynı yerde küçük bir ev satın aldı. Tedavisini Fethiye’deki hastanelerde yaptıran İngiliz Christopher Robert Johnstone, Avusturya, Honkong ve Dubai gezisine çıktı. Hem gezdi, hem de doktorlara görünüp yeniden Türkiye’ye geldi. Bu yılın Temmuz ayında Fethiye’de tatil yaparken kısa süreli olarak özel bir hastaneye yattı. Solunum güçlüğü çekmesi nedeniyle İngiltere’deki doktoruyla görüşüp, özel uçakla 27 Temmuz 2012 tarihinde İngiltere’ye gitti. Ülkesine varmasıyla birlikte 29 Temmuz 2012 tarihinde vefat etti.

Külleri eşinin külleri ile buluştu

Yakınlarına vasiyette bulunan Türkiye aşığı Christopher Robert Johnstone, küllerini Mendos Dağı’nda eşinin küllerinin savrulduğu yere dökülmesini istedi. Kız kardeşi Mary Mckenzie, erkek kardeşi Tony Johnstone ve Fethiye’deki yakın arkadaşları Sally Chin, İngiltere’den özel bir kutuya yerleştirilen Christopher Robert Johnstone’nin küllerini Ölüdeniz’e getirdi.

İngiliz ve Türk uyruklu arkadaşları ve komşuları, Babadağ ile yan yana olan 1500 metre yüksekliğindeki Mendos Dağı’nın zirvesine çıktı. Yaklaşık 50 kişi özel minibüs ve taksilerle Mendos Dağı’nın zirvesinde ardıç ağaçlarının kokuları arasında bir araya geldi. Özel kutu açılıp Christopher Robert Johnstone’un külleri, kız ve erkek kardeşi ve arkadaşları Sally Chin tarafından Patricia Path’in küllerinin savrulduğu ovaya savruldu.

Türkiye’yi çok seviyorlardı

Kız kardeşi Mary Mckenzie ve erkek kardeşi Tony Johnstone, Christopher Robert Johnstone’nin Türkiye’yi özellikle Fethiye’yi çok sevdiklerini söyleyerek, “Fethiye onun evi gibiydi. İki yıl önce eşini İngiltere’de kaybetti. Küllerini getirip işte bu noktaya döktü. Daha sonra kendisi rahatsızlandı. 29 Temmuz 2012’de öldü. Bizde isteğini yerine getirdik. Küllerini buraya eşinin yanına döküyoruz. Ölüm yıldönümünde de buraya gelip ziyaret edeceğiz” dediler.

Christopher Robert Johnstone’un Türk komşuları Fatma Duman, Dudu Duman ve Ayşe Bayburk da “Çok özel bir çifttiler. Türkleri çok seviyorlardı. Christopher, Türkiye’de ölmek istiyordu. Solunum güçlüğü çekince İngiltere’deki doktoruyla görüşüp özel uçakla gitti ve sonra ölüm haberi geldi. Vasiyeti yerine getirildi. Külleri eşinin yanına serpildi” dediler.

Bu haber toplam 117 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.