Kulaçlar ormanlar için atılacak

Datça’da her yıl geleneksel olarak düzenlenen Açık Deniz Kış Yüzme Maratonu’nun bu yılki teması yanan ormanlar olacak.Datça Kaymakamlığı, Datça Belediyesi ve Deniz Ticaret Odası Marmaris Şubesi’nin öncülüğünde, sivil...

Kulaçlar ormanlar için atılacak

Datça’da her yıl geleneksel olarak düzenlenen Açık Deniz Kış Yüzme Maratonu’nun bu yılki teması yanan ormanlar olacak.

Datça Kaymakamlığı, Datça Belediyesi ve Deniz Ticaret Odası Marmaris Şubesi’nin öncülüğünde, sivil toplum kuruluşlarının katılımı ile 15 Şubat Cumartesi günü ilçe merkezindeki Kumluk plajında gerçekleştirilecek olan kış yüzme maratonuna kayıtlar sürüyor. Organizasyon komitesi adına yapılan açıklamada, şuana kadar 210 sporcunun kayıt yaptırdığı bildirildi.

Datça Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Sorumlusu Osman Akın, “Bu yıl 8 incisini gerçekleştirilecek maratonun ana teması, Datça’nın yanan ormanları olacak. Dünya yaşamı için vazgeçilmez olan ormanların giderek azalmasının, canlılar için büyük tehdit oluşturduğu düşüncesiyle, orman yangınlarına dikkat çekilmesinin amaçlandığı maratona katılacak her yüzücünün adına, Datça’da geçen yıl Emecik Köyü’nde yanan ormanlık alana, Datça Orman İşletme Şefliği ile birlikte birer adet fidan dikilecek” dedi.

Organizasyon komitesi tarafından yapılan açıklamada, “İlçe merkezindeki Kumluk plajında, 15 Şubat Cumartesi günü saat 12.00’de yapılacak olan maraton, Kumluk Plajı ile Fener adası arasındaki 5 kilometrelik uzun parkur ve Kumluk plajı ile Club Datça Tatil Köyünün iskelesi arasındaki 1,5 kilometrelik kısa parkurda yüzülecek. Maraton yapılacağı gün havanın açık ve güneşli olması, deniz suyu sıcaklığının ise 17 derece civarında olması bekleniyor” denildi.

Bu haber toplam 75 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.