KÜÇÜK ESNAFIN YÜZÜ GÜLECEK

Yakında Meclis'e sunulacak perakende yasa teklifiyle ilgili son düzenlemelerin yapıldığı öğrenildi. Küçük işletmeleri koruyacak perakende yasa teklifi ile alışveriş merkezlerine ve zincir marketlere yönelik adımlar atılacak....

KÜÇÜK ESNAFIN YÜZÜ GÜLECEK

Yakında Meclis'e sunulacak perakende yasa teklifiyle ilgili son düzenlemelerin yapıldığı öğrenildi. Küçük işletmeleri koruyacak perakende yasa teklifi ile alışveriş merkezlerine ve zincir marketlere yönelik adımlar atılacak. Yasa ile ilgili görüşlerini gazetemize bildiren Muğla Yiyecek Maddeleri Yapanlar ve Satanlar Esnaf Odası Başkanı Güven Akarken, “Bu yasa meclise gelir ve Sayın Cumhurbaşkanımızın onayıyla resmi gazetede yayınlanırsa gerçekten çok mutlu oluruz” dedi.

SİNEM KAPLAN

Yakında Meclis'e sunulması beklenen ve küçük işletmeleri koruyacak yasa teklifiyle ilgili son düzenlemelerin yapıldığı öğrenildi. Perakende yasa tasarısına göre, iki alışveriş merkezi arasında en az 5 bin metre mesafe bırakılması söz konusu.

“HAKSIZ REKABETİN ÖNÜNE GEÇİLECEK”

Kararın geç kalınmış olsa da yerinde bir karar olduğunu söyleyen Muğla Yiyecek Maddeleri Yapanlar ve Satanlar Esnaf Odası Başkanı Güven Akarken, “Böyle bir yasa çıkarca tabi ki çok seviniriz. Haksız rekabetin önüne geçilecek.  Bizim yıllardır aradığımız, ısrarla siyasetçilerimizden rica ettiğimiz teklifin meclise taşınması bizi çok mutlu etti. İnşallah esnafın ağzına bir parmak bal çalıpta, eskiye dönülmez. Bu yasa meclise gelir ve Sayın Cumhurbaşkanımızın onayıyla resmi gazetede yayınlanırsa gerçekten çok mutlu oluruz. Geç kalmış bir karar mı? Evet geç kalınmış bir karar. Verdiğimiz mücadelenin sonuç vermesi, esnafımızın kazanımlar elde etmesi bizi mutlu eder. Daha önce de bu tür yasalar meclise kadar geldi, komisyona havale edildi orada yıllarca uykuya yattı ve sonuç çıkmadı. İnşallah bu şekilde olmaz. Her 3 apartmandan birinin altını üç harfli dediğimiz market zincirlerinden açılmış olsa da bazı siyasetçilerimizin bizim dururumuzu görmesi bizi mutlu ediyor”dedi.

“KARARI DESTEKLİYORUM”

Yasanın biran önce çıkmasını istediğini söyleyen Başkan  Akarken,“Market fiyatları aldı başını gidiyor. Büyük marketlerin ‘tavşan fiyatı’ dediği bir fiyat var. Bir malın fiyatını yarıya indiriyorlar, ondan sonra diğer ürünlerin fiyatları üzerine kat kat koyuyorlar. Dolayısıyla biz ucuza aldığımızı sanırken, çok daha pahalıya diğer ürünleri alıyoruz. Piyasa da ne kadar ürün varsa bunları kapatıyorlar. Dolayısıyla bunların aldıkları toplu ürünler dolayısıyla üretimde sıkıntı oluyor. Diğer taleplere cevap veremiyorlar. Bu yasanın meclisten geri dönmeyeceğine inanmak istiyorum. Bu tedbirlerin hem esnaf açısından hem de üretici açısından olumlu olacağını düşünüyorum. Bu kararı destekliyorum. Biran önce çıkmasını istiyorum” şeklinde konuştu.

PERKANDE YASA TEKLİFİ KÜÇÜK ESNAFI KORUYACAK,

Yasa teklifi gereğince, alışveriş merkezleri her yere açılamayacak. Zincir marketler her ürünü satamayacak. Zincir marketler saat 11.00’den önce açılamayacak ve zincir marketler ve büfeler arasında en az 200 metre mesafe olacak.

Bu haber toplam 98 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.