Küçük esnaf isyan ediyor

Muğla’nın Menteşe ilçesinde yaklaşık 20 yıldır Muğla sanayisinde büfe ve çay ocağı işleten Mehmet Ali Uslu (43) büyük marketlere karşı ayakta durmaya çalışıyor.Muğla’nın tanınmış esnaflarından iki çocuk babası...

Küçük esnaf isyan ediyor

Muğla’nın Menteşe ilçesinde yaklaşık 20 yıldır Muğla sanayisinde büfe ve çay ocağı işleten Mehmet Ali Uslu (43) büyük marketlere karşı ayakta durmaya çalışıyor.

Muğla’nın tanınmış esnaflarından iki çocuk babası büfe işletmecisi olan Mehmet Ali Uslu (43) büyük marketlerinin çoğalması ve ülke şartlarında fiyatların artış göstermesi sebebiyle ayakta durmaya çalıştığını söyledi.

Uslu, “Muğla’nın Menteşe ilçesinde yaklaşık 20 yıldır büfe ve çay ocağı işletmeciliği yapmaktayım. Her Sektörde olduğu gibi benim sektörümde de bazı zorluklar var. Büyük firmalar düşük fiyatlarla yâda birçok bölgeye şube açarak küçük işletmelerin önünü kapattı. Kazançlarımıza engel oluyorlar” dedi. 2000 yılından beri başladığı bu işte kendisinin birçok zorluk çekmesine rağmen her zaman ayakta kalmayı başardığını ve çocuklarına ekmek götürdüğünü belirten Uslu, “Kendi ellerimle hazırladığım hamurdan bazlama yaparak ve bunu tost malzemeleriyle birleştirerek farklı bir damak tadına çeviriyorum” dedi.

“DEVLET DESTEĞİ BİZİM DE HAKKIMIZ”

Büyük şirketlere verilen teşvik ve desteğin küçük esnafa da verilmesi gerektiğini söyleyen Mehmet Ali Uslu, “Asgari ücretin artmasıyla birlikte Bağ-kur primleri de arttı. Ne olursa olsun büyük marketlerle karşı karşıya çalışmaya devam ettik. Ama azda olsa kazanıyoruz büyük firmalar ne kadar çoğalırsa bizim işler o kadar azalıyor. Bizler küçük esnaf ve sanatkâr olarak hiçbir şekilde devletimize yük olmadık. Her daim devletimizin yanında yer aldık. Her zaman ekonominin temel taşları olduk, olmaya da devam edeceğiz. Sosyal güvencemiz olan Bağ-Kur primi kendi alın teriyle ailemizin rızkından kısarak ödüyoruz. Devletimizin büyük şirketlere verdiği destek, teşvik ve pirim desteğini küçük esnaf ve sanatkâra da verilmesini istiyoruz. Çünkü bu bizim hakkımız.  Şu anda 2 bin 400 lira asgari ücret, bin lira sigorta olduğu zaman esnaf nasıl eleman çalıştıracak? Bu durumda ya kaçak eleman çoğalacak, ya da bu saatten sonra eleman çalıştırmayacağız” diye konuştu.

Bu haber toplam 134 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.