Kreş ve vazife malullüğü mücadelemiz sonuç verdi

Kabine Toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sağlık çalışanlarının gündemindeki kreş sorunu ve vazife malullüğü konusunda yaptığı açıklamaları değerlendiren Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih...

Kreş ve vazife malullüğü mücadelemiz sonuç verdi

Kabine Toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sağlık çalışanlarının gündemindeki kreş sorunu ve vazife malullüğü konusunda yaptığı açıklamaları değerlendiren Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş verdikleri mücadelenin sonuç verdiğini açıkladı.

Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş kreşlerin ve okul öncesi eğitim kurumlarının açılması konusunda yanlıştan dönüldüğünü ifade etti. 20 gün önce kreşlerle ilgili yasak kararı geldiği andan itibaren çok yönlü bir mücadelenin içine girdiğini söyleyen Durmuş, “Başta Cumhurbaşkanlığı olmak üzere TBMM, Sağlık Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve Bilim Kurulu nezdinde üst düzey girişimler gerçekleştirdik. Yapılanın yanlış olduğunu, on binlerce sağlık çalışanının mağdur olduğunu, çocukların evlerde hüzünle anne-babalarının yolunu gözlediğini ve tüm bunların da pandemi mücadelesine zarar verdiğini tüm çıplaklığıyla vurguladık. Sonuçta, haklılığımız teyit edildi ve yasak kararından vazgeçildi” dedi. Durmuş çocuk sahibi sağlık çalışanlarının omuzundaki önemli bir yük kalktığını dile getirdi.

“MÜCADELEMİZİ EL BİRLİĞİ İLE YÜRÜTMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Durmuş vazife malullüğünün uygulandığını ancak bazı düzenlemeler yapılması gerektiğini ilk gündem bu yana savunduğunu, haklı çıktıklarının görüldüğünü söyledi. Durmuş devamında şunları kaydetti:

“5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'na göre, yasada vazife malullüğüyle ilgili bir düzenleme var. Bu düzenlemeye göre, malul hale gelen veya vefat eden sağlık çalışanları, kanunda öngörülen tüm haklardan yararlanabilmektedir. Ortada böyle bir durum olduğunu ve kanunda yapılacak bir takım ilave düzenlemelerle sağlık çalışanlarının malul veya vefat etmeleri halinde, yakınlarının çok önemli haklardan yararlanabileceklerini aylar öncesinden savunmaya başladık. Yaptığımız açıklamalarda bunu dile getirdik. Savunduklarımızın sonuç vermesi için yine Cumhurbaşkanlığından TBMM’ye, Sağlık Bakanlığından Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile SGK Başkanlığına varıncaya kadar birçok mercide girişimde bulunduk.”

Semih Durmuş geçen hafta Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı ile yüz yüze yapılan görüşmede, konuyu en ince ayrıntısına kadar paylaştıkları, ilave adımlar atılması gerektiğini vurguladıkları söyledi. Durmuş, “Bu süre zarfında birileri bizlere saldırsa da yolumuzdan dönmedik, sonuçta kazanan ve haklılığı teyit edilen yine sendikamız oldu. Mücadelemizin, diğer konularda da sonuç vermesi için el birliği ve güç birliği içinde yolumuza yürümeye devam edeceğiz” dedi.

Bu haber toplam 91 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.