Kredi ve para piyasası nefes alacak

Kredi Garanti Fonu Bodrum Şubesi ve Marmaris Ticaret Odası işbirliğinde, “Kredi Garanti Fonu” ile ilgili bilgiler aktarıldı.Marmaris Ticaret Odası Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına, Kredi...

Kredi ve para piyasası nefes alacak

Kredi Garanti Fonu Bodrum Şubesi ve Marmaris Ticaret Odası işbirliğinde, “Kredi Garanti Fonu” ile ilgili bilgiler aktarıldı.

Marmaris Ticaret Odası Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına, Kredi Garanti Fonu Bodrum Şube Müdürü İbrahim Turhan konuşmacı olarak katıldı. Toplantıya Marmaris Ticaret Odası Başkanı Mehmet Baysal ve Marmaris’te bulunan bankaların şube müdürleri ile yöneticileri katıldılar. Bilgilendirme paneline ilginin yoğun olduğu ve her banka şubesinden yönetici ile katılım sağlanması dikkat çekti.

KGF KOBİ’lere nefes aldıracak

Kredi Garanti Fonu Bodrum Şube Müdürü İbrahim Turhan, KGF'nin amacının küçük ve orta ölçekli işletmeler (KOBİ) için sağladığı kefaletle bu işletmelere destek vermek, yatırımlarının ve işletmelerinin finansmanında banka kredisi kullanmalarını mümkün hale getirmek olduğunu kaydetti. Turhan “Gerçekten de özellikle yeni ve küçük işletmelerin banka kredisine ulaşması çok güçlü bir teminatı gerekli kılmaktadır. Öte yandan KOBİ’lerin uzun vadeli kredi kullanmalarında da bankaca talep edilen yüksek teminatlar önemli bir engel olarak ortaya çıkmaktadır. Bunun dışında KOBİ’lerin işlerini büyütürken mevcut kredi limitlerinin artırılmasında bankaca talep edilen ek teminatlar çoğu kez işletme ve banka arasında çözülmesi gereken bir sorun olarak karşımıza çıkmaktadır. KGF, KOBİ’lere verdiği kefalet ve üstlendiği risk ile bu işletmelerin daha çok banka kredisi kullanabilmelerini sağlamakta, uzun vadeli ve uygun maliyetli kredilerden küçük işletmelerimizin de yararlanmasını mümkün hale getirmektedir. Bu sayede girişimcilik teşvik edilmekte, KOBİ’ler lehine ek bir kredilendirme yaratılarak ekonomik büyüme ve kalkınmaya katkı sağlanmaktadır. KGF kefaletlerinde genç ve kadın girişimciliğin geliştirilmesi temel amaçtır. Yenilikçi yatırımların gerçekleştirilmesi, ileri teknoloji içeren küçük girişimler, ihracatın desteklenmesi, istihdam artışı sağlayacak yatırımlar ve bölgesel kalkınma amaçlı yatırımlar KGF kefaletlerinde öncelikli olarak değerlendirilen konulardır.” dedi.

Girişimciler faydalanabilecek

Başarı vaadeden genç ve yaratıcı girişimcilerle, küçük ve orta ölçekli işletmelerin büyüme ve gelişmelerine destek veren KGF’nin, iyi iş fikirlerinin önündeki teminat yetersizliği engelini ortadan kaldıracağını söyleyen Kredi Garanti Fonu Bodrum Şube Müdürü İbrahim Turan, Banka kredisi olanaklarına büyük işletmeler kadar kolay ulaşamayan küçük işletmelerin bu teminat problemi, KGF kefaleti ile giderileceğini vurguladı. Turan “Bu sayede KOBİ’lerin de banka kredileri kullanma imkânı doğmaktadır. Çalışan sayısı 250’den az olan işletmeler KOBİ olarak kabul edilmekte olup, imalat sanayi yanında hizmetler ve madencilik sektöründeki girişimcilerin de talepleri karşılanmaktadır. Türkiye’nin bütün yörelerindeki KOBİ’ler, esnaf ve sanatkarlar, tarımsal işletmeler ve çiftçiler, kadın ve genç girişimciler KGF kefaleti için başvurabilirler” diye konuştu.

Bilgilendirme panelinin ikinci bölümü soru cevap şeklinde devam etti. KGF ile ilgili bilgilendirmelerin ardından bilgilendirme paneline katılan bankacılar konu ile ilgili sorularına KGF yetkililerinden doyurucu cevaplar aldıklarını ifade ederek, KGF ile Marmaris’te kredi ve teminat sorunlarında çözüm sağlayacak bir sistem olduğunu, iş adamlarının ve işletmelerin önümüzdeki dönemde çok rahatlayacaklarına inandıklarını belirttiler.

Bu haber toplam 56 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.