Kraliçe’den mektubun cevabı bekleniyor

Muğla’nın Bodrum ilçesinde avukatlık yapan Remzi Kazmaz, Halikarnas Mausoleum Anıtı’nı Bodrum’a getirmek için İngiltere Kraliçesi Elizabeth’e yazdığı mektubun cevabını bekliyor.İngiltere’deki British Museum’da sergilenen...

Kraliçe’den mektubun cevabı bekleniyor

Muğla’nın Bodrum ilçesinde avukatlık yapan Remzi Kazmaz, Halikarnas Mausoleum Anıtı’nı Bodrum’a getirmek için İngiltere Kraliçesi Elizabeth’e yazdığı mektubun cevabını bekliyor.

İngiltere’deki British Museum’da sergilenen Halikarnas Mausoleum Anıtı’nı Bodrum’a getirmek için İngiltere Kraliçesi Elizabeth’e mektup yazan Avukat Remzi Kazmaz düzenlediği basın açıklamasında, “Kral Mausolos tarafından karısı Artemisia’ya duyduğu aşkı ölümsüzleştirmek için yaptırılan Mausoleum Anıtı’nın İngiltere’den anavatanı Bodrum’a getirilmesi için çalışmalar yapıyoruz. Kraliçeye yazdığımız mektubu İngiltere’nin Ankara’daki büyükelçiliğine verdik. Onlar da kraliçeye ulaştırmış. Artık kraliçeden olumlu ya da olumsuz haber bekliyoruz” dedi.

Kazmaz, 2 ay daha kraliçeden cevap gelmezse raporları sunacaklarını ifade ederek, “Umarım kraliçeden gelecek yanıt, uluslararası anlamda sözleşmeler kapsamına girer, Türkiye Cumhuriyeti ile beraber masaya oturulur ve Mausoleum ait olduğu topraklara, Bodrum’a döner” diye konuştu.

Bu haber toplam 101 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.