Kral Mezarlarına turist ilgisi

Fethiye'nin simgesi olarak kabul edilen M.Ö. 5. yüzyıldan kalma tarihi Amintas Kral Mezarları, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor.Tur otobüsleri ile gelen ziyaretçiler, ilk olarak ilçenin tarihi ve kültürel mirasını geziyor....

Kral Mezarlarına turist ilgisi

Fethiye'nin simgesi olarak kabul edilen M.Ö. 5. yüzyıldan kalma tarihi Amintas Kral Mezarları, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor.

Tur otobüsleri ile gelen ziyaretçiler, ilk olarak ilçenin tarihi ve kültürel mirasını geziyor. Tur rehberleri eşliğinde 199 basamaktan oluşan parkuru tamamlayan ziyaretçiler Amintas Kral Mezarları'na ulaşıp, Fethiye Körfezi'ni ve Şovalye Adası'nı izliyor.

Tur rehberi Serpilİrdem, gazetecilere yaptığı açıklamada, turlar ile gelen yerli ve yabancı misafirlere bölgeyi tanıttıklarını söyledi. Turun en önemli ayaklarından birisinin geçmişi M.Ö. 5. yüzyıla dayanan Amintas Kral Mezarı olduğuna değinen İrdem, kral mezarlarının yabancılar kadar yerli turistlerin de ilgisini çektiğini ifade etti. İrdem, Fethiye'de çok sayıda yerleşik yaşayan İngiliz olduğuna işaret ederek, "İngilizler bu bölgeyi çok seviyor. Ziyaret amaçlı gelenler de kral mezarlarından çok etkileniyorlar. Aslında buradan çıkarılan eserlerin çoğunluğu şu anda İngitere'deki British Museum'da sergileniyor. İngiliz ziyaretçiler zaten müzelerinde buradaki eserleri görebiliyorlar. Ayrıca, mezarların bulunduğu noktanın yüksek konumda olması Fethiye'nin şehir merkezini ve Şovalye Adası'nı izlememize olanak tanıyor" dedi.

Tur kapsamında Kayaköy, Saklıkent Kanyonu, Tlos Antik Kenti, Likya sınırında bulunan Patara Antik Kenti'ni ziyaret ettiklerini ifade eden İrdem, amaçlarının bölgenin turizm değerlerini ve kültürel mirasını turistlere tanıtmak olduğunu dile getirdi.

Tatil için Fransa'dan gelen JamelMoerau ise bölgenin doğal güzelliğine ve kültürel mirasına hayran kaldığını söyledi. Kral mezarlarının üzerine boya ile yazılmış yazıların hoş durmadığını anlatan Moerau, "Bu kadar önemli bir eserin üzerine yazı yazılması hoş değil. Burasının iyi korunmadığını düşünüyorum. Her şeye rağmen çok güzel manzarası olan ve önemli bir uygarlıktan kalan eserleri bünyesinde barındıran bir yer" diye konuştu.

Öte yandan, tur kapsamında bölgeye gelen ziyaretçiler, Salı Pazarı ve Paspatur Çarşısı'nı ziyaret edip, alışveriş yapıyorlar.

Bu haber toplam 84 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.