KPSS adaylarına kitaplar ücretsiz

Muğla’nın Menteşe ilçesinde sahaflık yapan Veli Sevimli (66), sayısız eserin yer aldığı işyerinde eski kitapları okuyucularına sunarken, Kamu Personeli Seçme Sınavı’na  (KPSS) girecek olan öğrencilere test kitaplarını...

KPSS adaylarına kitaplar ücretsiz

Muğla’nın Menteşe ilçesinde sahaflık yapan Veli Sevimli (66), sayısız eserin yer aldığı işyerinde eski kitapları okuyucularına sunarken, Kamu Personeli Seçme Sınavı’na  (KPSS) girecek olan öğrencilere test kitaplarını ücretsiz veriyor.

Sinem Karakaya

Muğla’nın Menteşe ilçesinde, faaliyet gösteren 66 yaşındaki sahaf Veli Sevimli, geçim sıkıntısı yüzünden kaldırımda kitap satarak başladığı işe, bugün sayısız eserin yer aldığı bir işyeriyle devam ediyor. Kitaplarla iç içe olmaktan çok mutlu olduğunu söyleyen Sevimli, eski kitapları ihtiyaç sahibi müşterilerine sunarak, eğitime katkıda bulunmayı da amaçlıyor. Sahaf sevimli, KPSS’ye girecek olan öğrencilere ikinci el test kitaplarını ücretsiz veriyor.

“FAZLA OLAN GETİRİR, İHTİYACI OLAN ALIR”

İkinci el kitapları aldığını ancak satmadığını belirten Sahaf Sevimli, evinde fazla kitabı olan kişilerin kendisine getirdiği kitapları ihtiyaç sahibi kişilere ücretsiz verdiğini söyledi. Sahaf Veli Sevimli, “Muğla’da sahaf olarak hizmet veriyorum. Kitapları kiralamak yerine satıyorum. İkinci el kitapları parayla alıp satmıyorum. Evinde fazla kitabı olan kişiler benim açtığım bir standa bırakır, ihtiyacı olan kişilerde gelir alır. Sistemim İstanbul'da da böyleydi burada da böyle. Bazen de parayla alıp parasız dağıttığım oluyor. Kişi, ille de para karşılığı satması gerektiğini söylediğinde cüzi bir miktar karşılığı alıyorum ve diğer ücretsiz kitapların içine koyuyorum. Burada ki amaç, ihtiyaç fazlası kitapların, ihtiyaç sahiplerine ulaşması. Muğla'da ikinci el kitap pek ilgi görmeyebilir belki ama İstanbul'da ben bunu çok gördüm. Ben öğrencilerle konuştuğumda da onlara şunu söylerim hep; ‘bir şeyi kullanırken senden sonra bir başkasının da kullanabileceğini düşünmek gerekir.’ Mesela bir müsvedde kâğıdı kullanan kişi, bir kenara az yer kaplayacak şekilde kullanırsa; bir başka kişi de kullanabilir. İnsanlar evinde bulunan ve kullanılmayan kitapları atmak yerine getirirlerse parasıyla bile olsa alıyorum. Bu kadar ihtiyaç sahibi varken böyle kitaplar çöplere bırakılıyor. Böyle olmaması gerek. Bu yüzden KPSS kitaplarını ücretsiz veriyorum. İhtiyaç sahibi kişiler gelip buradan kitap alabilirler” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 169 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.