Köylülere Defne fidanı dağıtıldı

Dalaman’da orman köylüsünün gelir kaynaklarını arttırmak ve alternatif tarım ürünlerinin yetiştirilmesinin geliştirilmesi amacıyla köylülere Defne fidanı dağıtıldı.Dalaman Orman İşletme Müdürlüğü’ne bağlı Bahtiyar...

Köylülere Defne fidanı dağıtıldı

Dalaman’da orman köylüsünün gelir kaynaklarını arttırmak ve alternatif tarım ürünlerinin yetiştirilmesinin geliştirilmesi amacıyla köylülere Defne fidanı dağıtıldı.

Dalaman Orman İşletme Müdürlüğü’ne bağlı Bahtiyar Orman İşletme Şefliği tarafından Sabunlu köyü sakinlerine 2 bin 500 adet defne fidanı dağıtımı yapıldı.

Köy Muhtarlığı tarafından fidan dağıtımı yapılacak hanelerin tespit edilmesinden sonra, Bahtiyar Orman İşletme Şefliği tarafından temin edilen Defne fidanları, Bahtiyar Orman İşletme Şefliği, Akbel Yangın İlk Müdahale ekip binasında köylülere hane başına belirlenen oranlarda dağıtımı gerçekleştirildi.

Bahtiyar Orman İşletme Şefi Ömer Kahraman, yaptığı açıklamada; “İşletme Şefliğimiz faaliyet alanında bulunan Orman Köylerinin kalkınması; köylülere ek gelir sağlayacak bu tür çalışmaları her zaman destekliyor ve talep halinde devamını getirmek için gerekli her türlü çalışmaları devam edeceğiz” dedi.

Sabunlu Köy Muhtarı Şaban Türkmen de, “Köyümüz orman köyü olup, geçimini ormancılık, hayvancılık ve tarımsal alandan sağlamaktadır. Köyümüz hudutlarında bulunan ormanlık alanlarda, dere alanlarında bulunan defne bitkisinin toplanması ve satışından köyümüz halkına bir gelir sağlanmaktadır. Orman İşletme Şefliğimiz ile yaptığımız görüşmelerde köyümüz hudutlarında defne dikimi yapılarak defne alanlarının genişletilmesi amaçlanmış ve İşletme Şefliğimizde konuya duyarlı davranarak gereken her türlü desteği köyümüze sağlamıştır. Kendilerine Teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Bu haber toplam 73 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.