Köylülerden Taş Ocağı tepkisi

Dalaman’a bağlı Şerefler köyü sakinleri, köyün içme suyunu karşılayan bölge içinde açılmak istenen taş ocağına karşı eylem yaptı.Eski Muğla Fethiye Karayolu üzerinde düzenlenen eyleme; Şerefler Köylüsü olan Dalaman...

Köylülerden Taş Ocağı tepkisi

Dalaman’a bağlı Şerefler köyü sakinleri, köyün içme suyunu karşılayan bölge içinde açılmak istenen taş ocağına karşı eylem yaptı.

Eski Muğla Fethiye Karayolu üzerinde düzenlenen eyleme; Şerefler Köylüsü olan Dalaman İl Genel Meclis Üyesi Muhammet Şaşmaz, Ortaca İl Genel Meclis Üyeleri Murat Yarar ile M.Ali Avcı Dalaman ve Ortaca CHP İlçe Başkanları, Yönetim Kurulu Üyeleri, Kadın Kolları, Gençlik Kolları, eski Milletvekili Dr.Ali Arslan ve çok sayıda köy halkı katıldı.

Eylemde, Dalaman Jandarma Komutanlığı’na bağlı jandarma Ekibi güvenlik önlemi alırken, Dalaman İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Yeniçeri’de eylem yerinde hazır bulundu. Eylemciler Eski Muğla Fethiye karayolunu bir süre trafiğe kapatarak duran araç sürücülerine eylemle ilgili broşür dağıttılar. Okunan basın bildirisi bitiminde taş ocağının açılmaması için düzenlenen eylem; olaysız olarak sona erdi.

Taşocağı açılmak istenen noktada basın açıklamasında bulunan ve köylüler adına konuşma yapan CHP İl Genel Meclis Üyesi Muhammet Şaşmaz; “Amacımız açılacak olan taş ocağından taş alınmasın; taş ocağı yapılmasın değildir. Şerefler Köyü halkı ve bende Şerefler Köyü’nden bir İl Genel Meclis Üyesi olarak köyümüzün yüzde seksen suyunu karşılayan içme su kaynağımızın da içinde bulunduğu taş ocağının açılmasını uygun görmüyoruz. Ayrıca açılacak olan taş ocağının eski Muğla Fethiye yolu dediğimiz Dalaman Havalimanı’na giden yolu iki buçuk kilometre kısaltan turizm yolu üzerinde olması; hem doğal yapısı, hem de doğal güzelliğinin bozulma noktasında olacağını düşündüğümüzden bizler köyümüzün sınırları içerisinde taş, kum ve çakıl ocağı istemiyoruz. Bunu bu gün burada toplanarak protesto ediyoruz. Bu eylemimize ilerleyen günlerde yasal yollar çerçevesinde devam edeceğiz. Ancak ısrar edildiği takdirde daha değişik yöntemlerle eylemlerimize devam edeceğiz. Muğla İl Genel Meclisi’nde bir önerge ile kurulan Çevre Sağlık ve Sanayi Ticaret Komisyonla havale ettirip, bu bölgede bir inceleme yaptıracağız. Şu bilinsin ki, biz burada bir taş ocağı açtırmayacağız” dedi

Şaşmaz, “Şu anda elimde müracaat ve izinleri var. Dalaman Orman İşletme Müdürlüğü’nün buraya ÇED raporu olmadan buraya olur verilemez; raporuna rağmen, bakanlıktan almış olduğu ÇED raporu alınmada yapılır belgesi elimdedir. Ben şunu da ifade etmek istiyorum. Koylarımızı aldınız, köylerimizi aldınız. Ama suyumuzu da alacaksanız bizi nereye göndereceksiniz söyleyin. Bunu da bilelim diyorum” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 81 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.