Köylülerden “öğretmen” protestosu

Dalaman ilçesi Gürleyik köyünde öğrenci ve veliler, okullarında kadrolu öğretmen olmaması protesto etti.Çocuklarını okula göndermeyen köylüler, okul önünde yaptıkları açıklamada, “Toplamda 280 öğrencisi bulunan okulda...

Köylülerden “öğretmen” protestosu

Dalaman ilçesi Gürleyik köyünde öğrenci ve veliler, okullarında kadrolu öğretmen olmaması protesto etti.

Çocuklarını okula göndermeyen köylüler, okul önünde yaptıkları açıklamada, “Toplamda 280 öğrencisi bulunan okulda 21 kadrolu öğretmen olması gerekirken, 5 kadrolu 11 vekil öğretmen görev yapıyor. Kadrolu gelen Öğretmenler maalesef bir yolunu bularak kendilerini Gürleyikte gösterip Merkezi yerlerde görevlendirilmişler. Bir öğrenci bir yılda 4-5 öğretmen değiştiriyor. Bu günden itibaren sorunumuz çözülene kadar tepkimizi göstertmek ve sesimizi duyurabilmek için hiçbir öğrencimizi okula göndermiyoruz” dedi.

Köylülerden Selahattin İlhan ise, bu durumu Milli Eğitim Müdürüne ilettiklerini ancak sonuç alamadıklarını belirterek, “Kadrolu öğretmenlerimiz buraya gelmiyor, hepsi ilçede başka okullarda. Gelen sözleşmeli, yani ücretli öğretmenlere de 600 lira maaş veriyorlar. Bunlar KPSS’yemi çalışacak, ekonomik sıkıntı ile mi mücadele edecek, yoksa çocuklarımıza ders mi verecek? Biz burada Gürleyik, Bozbel, Taşbaşı ve Narlı köylüleri olarak biz acilen çözüm bekliyoruz. Bu sorun çözülünceye kadarda çocuklarımız okula gitmek istemiyorlar. Çocuklarımız öğretmen istiyor” dediler.

Öğrenciler ise, sürekli öğretmen değiştirmek istemediklerini söylerken,  Dalaman Milli Eğitim Müdürü Metin Engin de konuyla ilgili olarak, “Bu sabah Gürleyik İlköğretim okulunda incelemelerde bulunarak, bütün velilerle görüştüm. Velilerimiz asil öğretmen istiyorlar, bu da ancak Milli Eğitim Bakanlığı atama sürecini başlattığı zaman olacak, şu an yapılabilecek bir şey ne yazık ki yok. Bu sorun Muğla Milli Eğitim Müdürlüğü, Dalaman Kaymakamlığı ve Valilikçe de biliniyor” açıklamasını yaptı.

Bu haber toplam 96 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.