KÖYLÜLER YOL KAPATTI

Fethiye ilçesine bağlı Zorlar köyü sakinleri 3 yıldır voltaj düşüklüğü yaşadıklarını iddia ederek, isteklerinin yerine getirilmesi gerekçesiyle Seydikemer- Fethiye Karayolunu bir müddet trafiğe kapattı.Yaklaşık 3 yıldır...

KÖYLÜLER YOL KAPATTI

Fethiye ilçesine bağlı Zorlar köyü sakinleri 3 yıldır voltaj düşüklüğü yaşadıklarını iddia ederek, isteklerinin yerine getirilmesi gerekçesiyle Seydikemer- Fethiye Karayolunu bir müddet trafiğe kapattı.

Yaklaşık 3 yıldır gerekli makamlara müracaat ettikleri ve sürekli yazışmalar gerçekleştirdiklerini söyleyen Zorlar Köyü Oyuk Kavşağı civarındaki mahalle sakinleri, voltaj düşüklüğü sebebiyle yanan ev aletlerini de alarak D-400 karayolunu kısa bir süre trafiğe kapatarak seslerini yetkililere duyurmaya çalıştı. BBP Seydikemer Belediye Başkan Adayı Durmuş Korkmazoğlu’nun da katıldığı eylemde olayla ilgili bilgi veren Zorlar Köyü Muhtarı Halil Kocabaş, “Bizim köyün dağlık ve geniş bir yerleşim alanı var. Bu yüzden bizim bu Oyuk Makasında elektrik yetersizliği nedeniyle vatandaşın kliması, buzdolabı ve birçok ev aleti yanarak çalışmaz hale geliyor. voltaj düşüklüğü nedeniyle sosyal hayatımız bitme noktasına geldi. Vatandaşların iş makinelerinden tutun ev aletlerine kadar hepsi yanıyor. Evlerin birinde düşük voltaj nedeniyle meydana gelen ufak çaplı hasarlar diğer evleri de etkiliyor. Biz bu durumu defalarca gerekli makamlara başvurarak dilekçeler verdim. yaptığımız başvurulardan hiçbir sonuç alamadık. biz duruma isyan ederek köylülerle birlikte toplanarak bu eylemi yapmaya karar verdik. Hiçbir art düşüncemiz yoktur bizim sadece bu mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz. Fakat bizim mağduriyetimiz giderilmediği takdirde bu eylemler çoğalarak devam edecektir. 3 yıldan beri bu sorun devam ediyor vatandaş sürekli bana şikayete geliyor. Bu sıkıntı işyerlerinde de var evlerde de var” dedi.

Güçlü trafo istediler

Voltaj düşüklüğü sebebiyle evinin yanmasını son anda önlediğini kaydeden köy sakinlerinden Muhammet Tanış da,“Benim evim voltaj düşüklüğünden yanmak üzereydi. Zorla kurtardık. Bunun fotoğrafları da var ama evlerdeki elektrik düşüklüğünden dolayı bilgisayarımı açamadığım için gösteremiyorum. Kalorifer kazanım vardı bir aylık kazanda aynı şekilde voltaj düşüklüğünden dolayı yanmaktan son anda kurtuldu. Toprak hattından da elektrik geliyor. Gerekli yerlere müracaat etmemize rağmen herhangi bir sonuç almış değiliz. Oyuk Makası'nın çevresine yetecek şekilde güçlü trafo istiyoruz” diye konuştu.

Bu haber toplam 68 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.