Köylüler susuz kaldı

Muğla merkez Yerkesik beldesine bağlı Derinkuyu köylüleri 1 haftadır susuz. Köy içme suyu şebekesine su basan pompanın elektrik sarfiyatının ücreti AYDEM’e ödenmediği gerekçesiyle tesislerin elektriği kesildi.1986 yılında...

Köylüler susuz kaldı

Muğla merkez Yerkesik beldesine bağlı Derinkuyu köylüleri 1 haftadır susuz. Köy içme suyu şebekesine su basan pompanın elektrik sarfiyatının ücreti AYDEM’e ödenmediği gerekçesiyle tesislerin elektriği kesildi.

1986 yılında hizmete giren su şebekesi yaklaşık 500 kişinin yaşadığı köydeki 160 aboneye hizmet veriyordu. Pompanın aylık yaklaşık 900 TL’lik elektrik sarfiyatının ücreti ise muhtarlık tarafından abonelerden toplanarak AYDEM’e ödeniyordu. Son 3 aydır AYDEM’e ödeme yapılmayınca AYDEM yetkilileri de pompayı çalıştıran elektrik hattının enerjisini kestiler.

Bir haftadır susuz kalan köylüler, bu sorunun çözülmesini isterken, “ AYDEM yetkilileri yasal ölçülerde tesisin enerjisini kestiler. Abonelerin haklarına düşen ücreti ödemeleri 3 aydır aksadı. Veren de var vermeyende. Köylü zaten geçim sıkıntısı yaşıyor. Ücretini ödeyemeyen abonelerimiz var. Muhtarlık ta gerekli olan parayı toplayamadı. AYDEM’e ödeme yapılmayınca da elektrikler kesildi. Bir haftadır susuz kaldık ve zor anlar yaşıyoruz. Başta muhtarlığımız olmak üzere yetkililerden bu sorunun çözülmesi için yardım bekliyoruz “dediler.

Bu haber toplam 79 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.