Köylüler ayaklandı

Seydikemer’e bağlı Bağlıağaç, Kayadibi ve Arsa köylüleri kullandıkları içme suyu kaynağına balık çiftliği yapılmasına karşı ayaklandılar.Muğla’nın Büyükşehir’e dönüşmesi nedeniyle Fethiye’den ayrılan ve...

Köylüler ayaklandı

Seydikemer’e bağlı Bağlıağaç, Kayadibi ve Arsa köylüleri kullandıkları içme suyu kaynağına balık çiftliği yapılmasına karşı ayaklandılar.

Muğla’nın Büyükşehir’e dönüşmesi nedeniyle Fethiye’den ayrılan ve yeni ilçe yapılan Seydikemer ilçesinde 3 köyün suyunun yeni kurulacak balık çiftliğine tahsisine karşı çıkan köylüler ayaklanıp eylem gerçekleştirdi.

Seydikemer ilçesinin Bağlıağaç köyü sınırları içersinde bulunan kaynak suyunun üzerine yapılması planlanan balık çiftliği için çok sayıda ağacında kesileceğini öğrenen köylüler TEMA Muğla temsilciliğine başvurdu. Bağlıağaç, Kayadibi ve Arsa köyünün içme suyunu kesip balık çifliği yaparak yaklaşık 4000 kişinin susuz bırakılmasına karşı çıkan köylüler tahsisin iptalini istedi.

Ellerinde “Suyumuza, Ormanımıza dokunmayın, Her fidan bir yaşam, Ağaçlara zarar verme, Su hayattır” yazılı afişler taşıyan köylüler balık çiftliğinin yapılacağı bölgeye kadar yürüyüp alkışlı protestoda da bulundular. Eyleme içme suları kesilecek Kayadibi köyü Muhtarı Gürkan Karasel, Arsa köy muhtarı Ramazan Kahya, TEMA Muğla temsilcisi Okyay Tirli’nin yanı sıra genç ihtiyar kadın erkek çoluk çocuk 300’ü aşkın köylü vatandaş katıldı. “Sık sık Su hayattır., Suyumuza ormanımıza dokunmayın, Balık çiftliği istemiyoruz” diye sloganlar attı.

“Suyumuza ormanımıza dokunmayın”

Balık çiftçiği kurulmasını istemeyen köylüler, "Üç köyün kullandığı içme ve sulama suyu yaklaşık 4 Bin kişiye hayat vermektedir. Bağlıağaç köyü Su gözü mevkiine yapılmak istenen Balık çiftliği eğer yapılırsa artık biz içme ve kullanma suyu göremeyiz. Çiftliğin atıklı suyunu içmek zorunda kalırız. Kanser olmak istemiyoruz. Sağlığımızın bozulmasını hiç istemiyoruz. Geçim kaynağımız sebze ve meyvelerin üretimini yapamaz hale geleceğiz. Suyumuzu vermek istemiyoruz. Ayrıca çokta ağaç kesecekler. Balık çiftliği tahsisinin iptalini istiyoruz” dediler.

“Ağaçlar da kesilecek”

TEMA Muğla Temsilcisi Okyay Tirli de, “Ağaçların orman tarafından işaretlendiğini henüz kesilmediğini belirterek bölge devlet haritalarında heyelan bölgesi olarak görülüyor dik yamaç üzerinde yüzlerce ton suyu depolayacak havuzların buraya yapılması çok sakıncalı heyelanı durduramazsınız yaklaşık 800 ağaç kesilecek. Bölgede elma ve nar ağaçları bulunmaktadır. Suyun kirlenmesi halinde mahsulde düşüş olacağı uzmanlar tarafından belirtilmektedir. Bu proje yanlış bir projedir bu projede kamu yararı yoktur. 3 köy tamamen susuz kalacaktır. Bu konuda Devlet ve Siyasi yetkililere çağrıda bulunarak Balık çiftliği projesinin iptalini istiyoruz” dedi.

Bu haber toplam 81 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.