Köylü kendi köprüsünü yaptı

Marmaris ilçesine bağlı Hisarönü Köyün'de vatandaşlar çocuklarını okula götürecek bir köprüleri olmadığı için kendi imkanlarıyla köprü yaptı.Geçtiğimiz günlerde Hisarönü Köyü Değirmenyanı mevkiinde 10 haneli bir...

Köylü kendi köprüsünü yaptı

Marmaris ilçesine bağlı Hisarönü Köyün'de vatandaşlar çocuklarını okula götürecek bir köprüleri olmadığı için kendi imkanlarıyla köprü yaptı.

Geçtiğimiz günlerde Hisarönü Köyü Değirmenyanı mevkiinde 10 haneli bir mahallenin sakinleri çocuklarını okula götürecek bir köprüleri olmadığı için, çocukları her sabah ve akşam sırtlarına alarak servislerine ulaştırdıklarını belirterek, bu duruma karşı isyan etmişlerdi. Bölge halkı kendi imkanlarıyla bir köprü inşa etti ve 10 Evler adını verdikleri köprünün açılışını yaptı. Marmaris’te geçtiğimiz haftalarda yaşanan sağanak yağışın ardından Hisarönü Köyü ve Değirmenyanı mevkiinde sel ve taşkın olayları meydana gelmiş ve bölgede bulunan vatandaşlar mağdur olmuştu. Sel felaketiyle birlikte Değirmenyanı’nda ulaşımı sağlayan bir köprü de yıkılmıştı. Selden sonra yıkılan köprüyü kendi imkanlarıyla onarmaya çalışan köylüler çalışmalarını bitirdi ve derme çatmada olsa çocuklarının derenin diğer tarafındaki okullarına gidebilecekleri bir köprü sahibi oldu. Köprü yapım çalışmalarıyla ilgilenen Mustafa Bilgin, köprünün tamamını kendi imkanlarıyla yaptıklarını belirterek, bundan sonra bir yardım gelir mi gelmez mi bilemiyoruz. Ama biz sesimizi duyurmaya çalışıyoruz” dedi.

Bilgin, “devlet büyüklerinden bu köprünün daha da dayanıklı olması için desteklerini bekliyoruz” diye konuştu.

Bu haber toplam 73 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.