Köyleri çekirgeler istila etti

Fethiye’nin yayla köylerinden Karaçulha, Girdev ve Çökek’te etkili olan çekirge sürüleri vatandaşlara zor anlar yaşatıyor. Karaçulha Yaylası’nda iki günden bu yana etkili olan çekirge sürüleri başta ceviz olmak üzere...

Köyleri çekirgeler istila etti

Fethiye’nin yayla köylerinden Karaçulha, Girdev ve Çökek’te etkili olan çekirge sürüleri vatandaşlara zor anlar yaşatıyor. Karaçulha Yaylası’nda iki günden bu yana etkili olan çekirge sürüleri başta ceviz olmak üzere sebze ve meyve bahçelerinde etkili oldu. Vatandaşlar sebze bahçelerindeki çekirge sürülerini uzaklaştırabilmek için sopa ve çalılarla kovmaya çalışırken, tavukları bu istilayı önlemesi için bahçelerin içine koydu. 

Karaçulha Belediye Başkanı Yusuf Çaylı ve vatandaşlar çekirge istilasının önlenebilmesi için İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nden yardım istedi. Yaylada yaşayan Döne Kargın, tarlaya masraf ederek sebze meyve diktiklerini, iki günden bu yana çekirge istilasıyla karşılaştıklarını, yetkililerin ilaçlı mücadele yapmasını istediklerini söyledi.

Yetkililerden yardım beklediklerini belirten vatandaşlar; “Bugüne kadar hiç böyle bir şeyle karşılaşmadık. Sebze ve meyvelerimiz büyük zarar gördük. Milyonlarca çekirge ile nasıl beşadelim. Bir saat içinde bütün behçelerimiz ve meyve ağaçlarımız adeta yok oldu. Elimizden bir şey gelmeyince tavukları kullandık. Ama tavuklar milyonlarca çekirgeyi nasıl tüketsin. Daha fazla geç kalınmadan yetkililer mücadeleyi başlatmalı aksi takdirde köylerde meyve, sebze ve ağaç diye bir şey kalmayacak”

Bu haber toplam 57 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.