“Koyların parasını alan yolunu da yapacak”

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, son günlerde gazetelerde yer alan koy yollarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Koy fiyatları ve koylara giden yollarla ilgili düşüncelerini aktaran Başkan Saatcı, “Koyların parasını...

“Koyların parasını alan yolunu da yapacak”

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, son günlerde gazetelerde yer alan koy yollarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Koy fiyatları ve koylara giden yollarla ilgili düşüncelerini aktaran Başkan Saatcı, “Koyların parasını kimler alıyorsa, ihaleye kimler çıkıyorsa yolları da o kurum yapmalıdır” dedi. Başkan Saatcı ayrıca koyların neden betona ve ranta teslim olduğunu şöyle açıkladı; “10 TL’lik bir ürünü 100 TL’ye satmaya kalkarsanız, adam da bu parayı çıkarmak için elinden geleni yapar. Böylece koylar da ranta ve betona teslim olur” dedi.

Koylar Fethiye Belediyesi yetkisindeyken yollarının da o dönem pırıl pırıl yapıldığının altını çizen Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, koyların Fethiye Belediyesi’nden alınmasıyla birlikte betona ve ranta teslim edildiğini söyledi. Başkan Saatcı’nın açıklamaları şu şekilde yer aldı; “Koylara giden yollar ilgili basındaki duyarlı arkadaşlarımıza saygı duyuyorum. Ancak yıllar öncesine geri dönersek, 2004’lü yıllarda Hasan Özyer o zaman Ak Parti’den Milletvekilimizdir. O dönem Hasan beyin de katkılarıyla, yarımadadaki yetki bizdeyken, o yolları pırıl pırıl yaptık. Ancak koylar Fethiye Belediyesi’nden alındıktan sonra ve altını çizerek söylüyorum, betona ve ranta teslim edildi. Edilmesiyle birlikte koyların inşaatları sırasında ağır tonajlı araçların sık sık o yolları kullanması, yolları yolluktan çıkardı. Bu yollar yapılabilinir mi? Yapılır. Koyların parasını ihale yoluyla hangi kurumlar alıyorsa, yolları o yapmalıdır. O koyların kirası daha önce düşük rakamlar olsa dahi bize geliyordu. Biz de sorumluluk alanımızın yollarını yapıyorduk. Aynı zamanda o koyların doğal kalması için mücadele veriyorduk. Şimdi teknoloji gelişti. Açın Google’a, bizim bıraktığımız dönemle şuan ki koyların halini girin bakın! Arkadaşlar koylar neden mi betona teslim? Her şeyin bir bedeli vardır. A ürünü 10 TL. Siz bu ürünü 100 TL’ye satarsanız bunu alan adam da bu parayı çıkarmak için elinden gelen her şeyi yapar. Koyların bu noktaya gelmesinin nedeni budur. Bu koy kiralarını kim alıyor? ÖÇKK mı? Yada Milli Parklar mı? Yada Orman Müdürlüğü mü? O koyların parasını alan yollarını da yapacak. Bu kadar basit! Toprak işleyenin, su kullananın”

Bu haber toplam 71 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.