Köyceğiz’de turizm sezonu hazırlığı

Köyceğiz İlçesi’ndeki Köyceğiz Gölü ve Dalyan Beldesi’nde bulunan Dalyan Kanallarında çalışacak taşıma araçları yönetmenliği Dalyan Belediyesi’ne ait çok Amaçlı Toplantı Salonu’nda Kaymakam Hüseyin Yılmaz Başkanlığı’nda...

Köyceğiz’de turizm sezonu hazırlığı

Köyceğiz İlçesi’ndeki Köyceğiz Gölü ve Dalyan Beldesi’nde bulunan Dalyan Kanallarında çalışacak taşıma araçları yönetmenliği Dalyan Belediyesi’ne ait çok Amaçlı Toplantı Salonu’nda Kaymakam Hüseyin Yılmaz Başkanlığı’nda yapıldı.

Köyceğiz Gölü ile Dalyan Kanallarında çalışan taşıma araçları bilgilendirme toplantısına Kaymakam Hüseyin Yılmaz, Garnizon Komutanı J. Kd. Üstğm.İbrahim Güner, Ortaca Belediye Başkan Vekili Cemil Durak, Dalyan Belediye Başkanı Arif Sarı, Dalyan Jandarma Karakol Komutanı J.Kd. Başçavuş Nihat Nas, Dalyan Turizm Büro Memuru Namık İlhan, Dalyan Tekne Kooperatifi Başkanı Atilla Gültekin, Göcek Liman Başkanlığı Personeli Denizcilik Uzmanı Bülent Köroğlu, Dalyan Kanal ve Deniz Görevlisi Musa Uykur, Şehirçilik Bakanlığı’na bağlı Muğla İl Müdürü Lütfi Yıldız ve tekne sahipleri ile tekne kaptanları yer aldı.

Toplantının  açılış konuşmasını Şehirçilik Bakanlığı Muğla İl Müdürü Lütfi Yıldız yaptı. Yıldız; “ Köyceğiz Gölü ve Dalyan Kanallarında çalışacak taşıma araçları yönetmenliğinin ve idare kurulunun 2013 yılında almış olduğu kararları sizleri hem bilgilendirmek, hem uyumlu çalışmak adına bir bilgilendirme toplantısı düzenledik. Kafanızda bulunan soruların sunum sonrasında mümkün olduğu kadar; kırıcı olmadan belli bir düzen çerçevesinde çevaplandırılacaktır.”dedi.

Göcek Liman Başkanlığı Denizcilik Uzmanı Bülent Köroğlu ise yaptığı sunumda; “Bu Yönetmeliğin amacı, Köyceğiz Gölü ve Dalyan Kanallarında, bölgenin ekolojik değerlerini korumak, çevre kirlenmelerini ve bozulmalarını önlemek gayesiyle bu sularda seyredecek her türlü aracın teknik özelliklerinin belirlenmesi, araç trafiğinin düzenlenmesi ve denetlenmesine ait usul ve esasları belirlemektir. Bu Yönetmelik, 383 sayılı Özel Çevre Koruma Kurumu Başkanlığı Kurulmasına Dair Kanun Hükmünde Kararnamenin 1 inci ve 24 üncü maddeleri hükümlerine istinaden hazırlanmıştır.”diye konuştu.

Göcek Liman Başkanlığı Denizcilik Uzmanı Köroğlu konuşmasının son bölümünde ise;“Dalyan Jandarma Karakol Komutanlığı tarafından Dalyan-Ortaca yolu güzergahı, Dalyan-Gökbel Köyü güzergahı, Dalyan Dörtyol döner mevkii ile Bot Komutanlığı yolu güzergahında sivil jandarma personeli görevlendirilecek, sivil personel Kamera çekimi yaparak hanutçuluğu tespit ettiğinde  ilgili mevzuat gereği gerekli tahkikat yapılacaktır.”dedi.

Toplantıda; mesai saatlerinde Muayene Komisyonu ile birlikte Mesai saatleri dışında münferiden Dalyan Jandarma Asayiş Bot Timine; Köyceğiz Gölü ve Dalyan Kanallarında Çalışacak Taşıma Araçları Yönetmeliği Kapsamında denetleme yetkisi verildiğini bildirildi.

Bu haber toplam 264 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.