KÖYCEĞİZ'DE BAŞKANLIK AK PARTİ'DE

Peşpeşe yapılan itirazlar ve sayımlarla yılan hikayesine dönen Köyceğiz Belediye Başkanlığı seçimlerinin sonucu açıklandı. Başkanlık tekrar AK Parti’ye geçti.Köyceğiz ilçesinde önce CHP ve ardından AK Parti’nin itirazı...

KÖYCEĞİZ'DE BAŞKANLIK AK PARTİ'DE

Peşpeşe yapılan itirazlar ve sayımlarla yılan hikayesine dönen Köyceğiz Belediye Başkanlığı seçimlerinin sonucu açıklandı. Başkanlık tekrar AK Parti’ye geçti.

Köyceğiz ilçesinde önce CHP ve ardından AK Parti’nin itirazı üzerine iki kez el değiştiren başkanlık koltuğu AK Parti'li Kamil Ceylan’ın oldu.

Köyceğiz’de yerel seçimlerin ardından yapılan ilk açıklamada AK Parti Belediye Başkan Adayı Kamil Ceylan, yarışı 4 oy farkla CHP'nin önünde tamamladı. CHP'nin itirazı üzerine, İlçe Seçim Kurulu tutanakları inceledi. İnceleme sonucunda, tekrar aday olan CHP'li mevcut Belediye Başkanı Salih Erbay'a sandıktan 10 bin 217, rakibi AK Partili Kamil Ceylan'a ise 10 bin 213 oy çıktığı tespit edildi. Erbay'ın 4 oy farkla seçimi kazanması üzerine bu defa AK Parti, İlçe Seçim Kurulu'na itirazda bulundu.

İtirazın kabul edilmesi üzerine iki sandıkta tekrar sayım yapıldı. Sayım sonucunda 14 oy farkla AK Parti'nin öne geçtiği bildirildi. Bunun üzerine önceki gün CHP, kendilerine atılan oyların AK Parti'ye kaydırıldığı iddiasıyla seçim sonuçlarına bir kez daha itiraz etti. İl Seçim Kurulu, CHP'nin itirazını görüşüp 39 sandıkta tekrar sayımın yapılmasına karar verdi. Dün saat 15.00'te sandıkların yeniden sayımına başlandı. Bugün saat 02.00 sıralarında ara verilen sayım, 6 saat sonra tekrar başladı.

Bugün saat 10.00 sıralarında Yüksek Seçim Kurulu'ndan gelen bir telefon üzerine, 14 sandık kala geçici olarak sayım durduruldu. Şu ana kadar sayılan 25 sandıkta AK Parti'nin 3 oy farkla önde olduğu bildirildi. Alınan son kararla birlikte Köyceğiz’in yeni başkanı AK Parti adayı Kamil Ceylan oldu.

Bu haber toplam 92 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.