KÖYCEĞİZ PORTAKALI İÇİN COĞRAFİ İŞARET ATAĞI

Turizmin yanında tarım üretimde de adından söz ettiren Muğla’da, yöresel ürünler için ‘Coğrafi İşaret’ atağı yapıldı. Köyceğiz’de, ‘Köyceğiz Portakalı’ için ‘Coğrafi İşaret’ başvurusu yapıldı.MİKAİL...

KÖYCEĞİZ PORTAKALI İÇİN COĞRAFİ İŞARET ATAĞI

Turizmin yanında tarım üretimde de adından söz ettiren Muğla’da, yöresel ürünler için ‘Coğrafi İşaret’ atağı yapıldı. Köyceğiz’de, ‘Köyceğiz Portakalı’ için ‘Coğrafi İşaret’ başvurusu yapıldı.

MİKAİL ZEYBEK

Muğla Köyceğiz’de, yıllık ortalama 150 bin ton rekolte alınan ve tadıyla tadından söz ettiren, adını yetiştiği ilçeden alan ‘Köyceğiz Portakalı’ için, ‘Coğrafi İşaret’ başvurusu yapıldı. Muğla Valiliği koordinesinde, Köyceğiz Kaymakamlığı, Köyceğiz İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Köyceğiz Ziraat Odası Başkanlığının yürüttüğü çalışma sonucu Köyceğiz Portakalı Coğrafi İşaret için resmen başvuruldu. 28 Ekim 2020 tarihinde başlayan çalışmalar sonucu portakalın farklılıkları ve yerel özellikleri BATEM tarafından bilimsel olarak desteklendi. Buna istaneden Köyceğiz Portakalı Coğrafi İşaret başvurusu Türk Patent Enstitüsü ne yapıldığı bildirildi.

Bu haber toplam 83 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.