Köyceğiz-Marmaris yolu neden durdu?

CHP Muğla Milletvekili Prof. Dr. Nurettin Demir, Köyceğiz-Marmaris duble yol yapım çalışmalarını meclis gündemine taşıdı.  Demir, Köyceğiz-Marmaris-Muğla istikametine giden duble yol yapımı hakkında Ulaştırma, Denizcilik...

Köyceğiz-Marmaris yolu neden durdu?

CHP Muğla Milletvekili Prof. Dr. Nurettin Demir, Köyceğiz-Marmaris duble yol yapım çalışmalarını meclis gündemine taşıdı.  Demir, Köyceğiz-Marmaris-Muğla istikametine giden duble yol yapımı hakkında Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na yazılı soru önergesi verdi.

  1. Hükümet Programında bu dönemin Otoyollar Dönemi olarak tanımlandığını belirten Demir, Antalya-Fethiye-Dalaman üzerinden Köyceğiz-Marmaris-Muğla istikametine giden duble yol yapımının yaklaşık olarak 6 aydır durduğunu belirtti. Yol yapımında herhangi bir faaliyetin olmadığını, tüm araç-gereçlerin yol kenarında terk edilmiş bir vaziyette olduğunu söyleyen Demir, yolu yapan firmayla anlaşmazlık olup olmadığını ve yolun ne zaman tamamlanacağını sordu.

“62. Hükümet Programında bu dönem otoyollar dönemi olarak tanımlanmaktadır. Bu çerçevede Muğla’da yapılan otoyol yatırımları, 592 kilometre diğer şehirlere bağlanan devlet yolları, 357 kilometre il yolları olmak üzere toplam 949 kilometre karayolu ağı; 276 kilometreye çıkarılmış bölünmüş yol mesafesi olarak ifade edilmektedir.

Ancak Antalya-Fethiye-Dalaman üzerinden Köyceğiz-Marmaris-Muğla istikametine giden duble yol yapımında yaklaşık olarak 6 aydır durmuştur. Yol yapımında herhangi bir faaliyet görülmemekte, tüm araç-gereçler yol kenarında terk edilmiş görünümündedir. “ diyen Demir, Bakan Elvan’dan şu sorulara cevap istedi:

-Köyceğiz-Döğüşbelen yol yapımı niçin durdurulmuştur? Gerekçesi nedir?

-Yolu yapan bir firmayla bir anlaşmazlık hali mi söz konusudur? Şirketle herhangi bir alacak-verecek söz konusu mudur?

-Bu sorunlar ne zaman çözülecek ve yol ne zaman bitirilecektir?

Bu haber toplam 81 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.