Köyceğiz Kadınlar Akademisi hız kesmiyor

Muğla İli Köyceğiz Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Köyceğiz’de yaşayan kadınları Köyceğiz’de bulunan Kültür Bahçesi’nde toplayarak “Tanıtım ve Dayanışma Çayı" verdi. Köyceğizli kadınlar ise...

Köyceğiz Kadınlar Akademisi hız kesmiyor

Muğla İli Köyceğiz Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Köyceğiz’de yaşayan kadınları Köyceğiz’de bulunan Kültür Bahçesi’nde toplayarak “Tanıtım ve Dayanışma Çayı" verdi. Köyceğizli kadınlar ise davete katılım gösterdi.

Düzenlenen Tanıtım ve Dayanışma Çayında Köyceğizli kadınlara çalışmalar hakkında bilgi veren Köyceğiz Belediye Başkan Yardımcısı Cemil Cem; “Belediye olarak Köyceğiz'e kadın eli değsin istiyoruz. Kültür ve sanat merkezimizdeki tüm kurslar ücretsiz verilecek olup gönüllü kadınların birlikte üretip hanımeli pazarında ürettiklerini paraya çevirebilecekleri bir ortamı sağlıyoruz. Böylelikle ev ekonomisine katkıda bulunuyorlar” dedi.

Kadın akademisinin ilk çalışmasını başlatan Berrin Orhan ise yaptığı konuşmada; “Bizler her ay bir vesile ile toplanarak değerlendirmeler yapıyor ve daha fazla ne üretebilirizi tartışıyoruz. İnanıyorum ki Köyceğizli her kadın gerek emeği gerekse fikirleriyle bu oluşuma bir şekilde destek sağlayacaktır. Tüm kadınlarımızın katılımlarını bekliyoruz” dedi.

Köyceğiz Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Karanfiloğlu ise: “Aykut Oray Kültür ve sanat evinde iş ve sanat atölyeleri, taş biblo atölyesi, resim atölyesi, ahşap boyama atölyesi, mum-sabun atölyesi, müzik atölyesi ve geri dönüşüm atölyesi kuruldu. Gönüllülük esasına dayanan bu atölyelerde, üretilenler Köyceğiz’de kurduğumuz Hanımeli Pazarı’nda satışa çıkarılacak ve yardıma ihtiyacı olanlar bu gelirden faydalanabilecek. Bu dayanışma çayımıza yeni katılan kadınlarımız oldu. Hem eğlendiler hem de birlikte ortak çalışma grupları kurdular. Onlarla beraber sosyal projelere imza atacağız” dedi.

Bu haber toplam 57 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.