Kovalarla ibadete bakanlık elkoydu

Yatağan ilçesi’nde Turgut Beldesi’nde cemaatin tavandan akan sular nedeniyle kovalarla saf tutarak namaz kıldığı 700 yıllık İlyas Bey Cami’nin aslına uygun olarak restore edilmesi için Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ Vakıflar...

Kovalarla ibadete bakanlık elkoydu

Yatağan ilçesi’nde Turgut Beldesi’nde cemaatin tavandan akan sular nedeniyle kovalarla saf tutarak namaz kıldığı 700 yıllık İlyas Bey Cami’nin aslına uygun olarak restore edilmesi için Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne talimat verdi.

Turgut Beldesi’nde geçtiğimiz günlerde cemaatin tepkisine neden olan tarihi İlyas Bey Camisinin onarımı için imza toplanmış ve imzalar Diyanetten Sorumlu Devlet Bakanı Bekir Bozdağ’a gönderilmişti. Cemaatin su akması nedeniyle kova koyarak namaz kıldığı tarihi caminin onarım beklediği haberinin basında yer almasının ardından harekete geçen Bakan Bozdağ Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne talimat vererek tarihi caminin aslına uygun bir şekilde restore edilmesini istedi.

Konu hakkında açıklama yapan Yatağan Kaymakamı Hasan Tanrıseven, “sayın Bakanımız Bekir Bozdağ, Turgut Beldesi’nde 14 yüzyılda Menteşe Beyliği döneminde yapılan bu nadide eserimizin aslına uygun olarak yapılması için Vakıflar Genel Müdürlüğümüze gerekli talimatları vermiştir. Söz konusu camimiz Vakıflar Aydın Bölge Müdürlüğü’ne ait. Bu nedenle caminin tamiratı için gerekli çalışmaların bir an evvel başlatılması için sayın bakanımız gerekli talimatları vermiştir. Yatağan Kaymakamlığı olarak çalışmaları yakından takip edeceğiz. Sayın Bakanımıza da göstermiş oldukları hassasiyetlerinden dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.

Bu haber toplam 91 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.