Koşucuları yağmur bile engelleyemedi

Muğla Kros İl Şampiyonası Menteşe’de yapıldı. Yıldız Kız, Erkek ve Genç Kızlar, Erkekler ve Ferdi dallarda düzenlenen ve yağmur altında geçen yarışlara 37 okuldan toplam 222 sporcu katıldı.Türkiye Yıldız ve Gençler...

Koşucuları yağmur bile engelleyemedi

Muğla Kros İl Şampiyonası Menteşe’de yapıldı. Yıldız Kız, Erkek ve Genç Kızlar, Erkekler ve Ferdi dallarda düzenlenen ve yağmur altında geçen yarışlara 37 okuldan toplam 222 sporcu katıldı.

Türkiye Yıldız ve Gençler Kros Şampiyonası’nın Muğla ayağı tamamlandı. Muğla’nın Menteşe ilçesi Düğerek mahallesinde yapılan Muğla il şampiyonasına Muğla genelinde 37 okul ve toplam 222 kız ve erkek sporcu katıldı.

Havanın yağışlı olması nedeniyle sporcular hem yağmur ile hem de rakipleri ile mücadele ederken, Yıldız kızlar kategorisinde ilk üç sırayı alan okullar Dalaman Cumhuriyet Ortaokulu, Bodrum Amiral Turgutreis Ortaokul ve Menteşe Türdü 100. Yıl Ortaokulu aldı. 3 bin metre Yıldız erkekler kategorisinde Dalaman Cumhuriyet Ortaokulu birinci, Bodrum Amiral Turgutreis Ortaokulu ikinci ve Milas 23 Nisan Ortaokulu oldu. Yıldızlar kategorisinde ferdi olarak katılanlar arasında Dalaman Cumhuriyet Ortaokulundan Esra Dikmentepe birinci, aynı okuldan Özlem Başaran ikinci ve Menteşe Türdü 100 Yıl Ortaokulundan Melisa İnci üçüncü oldu. Yıldız erkekler ferdi dalda Milas 23 Nisan ortaokulundan Kerimcan Çakmak, Bodrum Gümüşlük Ortaokulundan Selçuk Buharlaz ikinci ve Dalaman Cumhuriyet Ortaokulundan Feray Çelik üçüncü oldu.

Genç Kızlar okul sıralamasında ilk üç sırayı Yalıkavak Hiper birinci Dalaman Öztaş Anadolu Lisesi ikinci ve Köyceğiz Şehit Seyhan Yılmaz Kız Teknik Meslek Lisesi üçüncü sırayı aldı. Genç Erkekler dalında ise Muğla Menteşe Meslek Teknik Anadolu Lisesi birinci, Ortaca Ahmet Ateş Mesleki Teknik Eğitim merkezi ikinci ve Dalaman Öztaş Anadolu Lisesi üçüncü oldu. Genç kızlar ferdi dalda Dalaman Anadolu Lisesinden kardelen Yıldız birinci, Bodrum Hiper Anadolu lisesinden Zehra Oğuz ikinci ve aynı okuldan Açelya Yöntem üçüncü geldi. Genç erkekler ferdi yarışmasında ise Milas Selimiye Lisesinden Mehmet Tatal birinci, Seydikemer Anadolu Lisesinden Tarık Çetinkaya ikinci ve Ortaca METEM’den Bayram Ertuğrul üçüncü geldi.

Muğla Okul Sporları İl Temsilcisi Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Beden Eğitim ve Spor Yükse Okulu öğretim üyesi Yar. Doç. Osman Mutlu, dallarında ilk sırayı alan okulların Türkiye şampiyonasına katılacağını belirterek, “Yıldız kızlarda 9 okul, yıldız erkeklerde 7 okul, genç kızlarda 7 okul ve genç erkeklerde 10 okul olmak üzere toplam 37 okul kros yarışlarına katıldı. Toplam katılan sporcu sayısı 222 kişi ve çok yüksek bir katılım var. Müsabakaların sonunda birinci gelen okullarımız Okullar arası Türkiye şampiyonasına katılacak. Türkiye şampiyonası 17 Şubat 2015 tarihinde Muğla’nın Ortaca ilçesinde yapılacak. Türkiye’nin tüm illerinde şampiyon olan okullar Ortaca’da Türkiye şampiyonası için gelecek. Muğla’da yapılan kros şampiyonasında derece alan okullarımız Türkiye şampiyonasında da derece elde ederek Muğla’mızı en iyi şekilde temsil eder” dedi.

Bu haber toplam 93 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.