Kosovalı Türkler Marmaris’te

Kosovalı Türk Kadınları tarafından kurulan Zübeyde Hanım Kosovalı Kadınlar Derneği üyeleri Marmaris'e geldi. Marmarisli derneklerin daveti üzerine ilçeyi ziyaret eden 24 Kosovalı kadına Kosovalı Türk Milletvekili Müferra...

Kosovalı Türkler Marmaris’te

Kosovalı Türk Kadınları tarafından kurulan Zübeyde Hanım Kosovalı Kadınlar Derneği üyeleri Marmaris'e geldi. Marmarisli derneklerin daveti üzerine ilçeyi ziyaret eden 24 Kosovalı kadına Kosovalı Türk Milletvekili Müferra Şinik de eşlik etti. Marmaris gezisinde Kosovalı kadınlar, Kosova'da çıkan madenlerden oluşturulan bir plaketi Belediye Başkanı Ali Acar'a hediye etti.

Kosovalı kadınlar adına konuşan Milletvekili Müferra Şinik, "Zübeyde Hanım Kosovalı Türk Kadınlar Derneği'nin düzenlemiş olduğu bir gezi. Kosova'daki bir Türk Polisi olan İlknur Hanım vasıtasıyla bu organizasyonu gerçekleştiriyoruz. Bu organizasyonun asıl amacı dostluktur, tanışmadır, kardeşliktir. 6 gün Muğla'da kalacağız. Marmaris'te de unutamayacağımız bir gün yaşadık. Allah'ın sevdiği kullarıyız ki Marmaris'te güzel havayı görmedik, yoksa Marmaris güzel hava güzel hiç gitmek istemeyecektik. 1 milyon 800 bin nüfuslu Kosova'da 20 binin üstünde Türk var. Ama Türkçe bilenlerin sayısı 400 bine yakın. Eğitim dilimiz Türkçedir" dedi.

Kosova'nın 5. bağımsızlık yılını kutladığını da belirten Şinik, " Kosova bağımsızlık yılımızı 23 Nisan'da kutlayacağız. Daha önce 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak kısmen kutlamalar yapıyorduk, son 15 yıldır sürekli kutluyoruz. Son 5 yıldır da Kosova Türkleri Milli Bayramı olarak kutluyoruz. Bu bizim için ayrı bir duygudur ayrı bir şeyi ifade eder. Türkiye'nin desteği ile dimdik ayakta duruyoruz. Buradaki Türklerle bir araya gelmekten de son derece mutluyuz" diye konuştu.

Atatürk'ün annesi Zübeyde Hanım'ın ismini taşıyan bir derneği ve Kosova'da yaşayan Türk kadınlarını ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, "Cumhuriyet adına ve özgürlük adına verdiğiniz mücadele bütün dünya kamu oyunda bilinen bir gerçektir. Atatürk'e ve onun bize bıraktığı mirasa sahip çıktığınızı görmek bizleri çok mutlu etti. 23 Nisan bizim için de çok özel bir tarih. Bu özel tarihi Kosova Milli Bayramı olarak seçmeniz de bizi duygulandırdı" şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 48 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.