Kosova Heyetin’den Kocadon’a ziyaret

Bodrum Belediyesi’nin desteği ile Memleketçi Sanayici ve İşadamları Derneği (MİSİAD)’nin girişimleriyle 16 kişilik Kosova heyeti Bodrum’a geldi. Heyet, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’u makamında ziyaret etti.Ziyarete...

Kosova Heyetin’den Kocadon’a ziyaret

Bodrum Belediyesi’nin desteği ile Memleketçi Sanayici ve İşadamları Derneği (MİSİAD)’nin girişimleriyle 16 kişilik Kosova heyeti Bodrum’a geldi. Heyet, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’u makamında ziyaret etti.

Ziyarete Kosova Sanayi ve Ticaret Bakan Yardımcısı Avni Kastrati, Kosova’ya bağlı Prizren Belediyesi Meclis Başkanı Levent Buş ve turizm acenteleri heyeti; Memleketçi Sanayici ve İşadamları Derneği  (MİSİAD) Genel Başkanı Feridun Öncel, MİSİAD Bodrum Şube Başkanı Derya Kürkçüoğlu ile yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Bodrum’a böyle değerli bir heyetin gelmiş olmasından büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon şunları söyledi:

“Sizleri burada görmekten çok mutluyum. En kısa zamanda da sizleri ziyarete gelmeyi düşünüyoruz başkanlarımla. Bodrum tarihiyle, kültürüyle, koylarıyla Tanrının bize sunduğu güzel bir şehirdir. Ve dünya barış topluluğu gibi yaşanan bir yerdir. Hem dünyanın hem de Türkiye’nin birçok bölgesinden gelip burada yaşayan insanlar var Bodrum’da. Burada sevgi ve saygı çerçevesinde birlik ve beraberlikle yaşamımızı sürdürüyoruz. Yerleşik nüfusumuz 200 bin civarında olup yaz aylarında 1 milyon 600 bine kadar çıkıyoruz. Özellikle mimarisiyle de Bodrum,  kentsel kimliğini koruyan ender yerlerden bir tanesidir. Birinci geçim kaynağı turizm ikinci geçim kaynağı da inşaat sektörüdür. Bu son olaylardan sonra Bodrum turizminde de bir düşüş yaşanmaktadır. Biz de bu düşüşü en alta indirebilmek için çalışıyoruz. Sizlerin de Bodrum’u görüp tanıyıp, döndüğünüzde Bodrum’u ve güzelliklerini orada anlatmanız inanıyorum ki bu düşüşü en alt seviyelere indirmemize yardımcı olacak. Bodrum da herkes kendi Bodrum’unu yaşar, herkes özgürce tatil yapar. Ve yolu sevgiden geçen herkes bir gün Bodrum’da buluşur. Sizi Bodrum’da görmekten son derece mutluyum.”

Kosova Sanayi ve Ticaret Bakanı Avni Kastrati ise, “ MİSİAD aracılığıyla buraya geldik. Kosova Cumhuriyeti belki nüfus olarak küçüktür ama Türkiye ile çok iyi ilişkileri vardır. İnanıyorum ki gelecekte de daha iyi ve daha sıkı ilişkiler olacaktır. Yeni kanunlar çıkartmaya çalışıyoruz şu anda. Bu kanunlarla beraber daha kolay yatırım yapma konusunda düşüncelerimiz var özellikle Türkiye’de. Yanımızda turizm acenteleri var. Onların da görüşleri çerçevesinde Kosova  ile Bodrum arasında direk olarak uçuşların, seferlerin olması için adımlar atacağız ve bu konuyla ilgileneceğiz. Kosova vatandaşlarımızın Bodrum’a gelmeleri için elimizden geleni yapacağız. Türkiye, Kosova’nın stratejik partneridir. Yatırımlar konusunda da Türkiye Cumhuriyeti Kosova’da üçüncü sırada yer almaktadır. Buraya yapılan yatırımların dışında yeni fabrikaların ve daha fazla fabrikanın açılması konusunda da imkânlar vardır. Türkiye Cumhuriyeti İle Kosova Cumhuriyeti arasında Serbest Ticaret Anlaşması, Türkiye tarafından kabul edildi. En kısa sürede Kosova tarafından da kabul edileceğini ifade etmek istiyorum. Serbest Ticaret bölgesi olarak 3 bölgemiz var.  Bu serbest bölgelerde de daha olumlu şartlar sağlanacaktır.” dedi.

MİSİAD Bodrum Şube Başkanı Derya Kürkçüoğlu ise yaptığı açıklamada, "Bodrum’a gelen heyetin ziyaret amacı Kosova ile ticari ve kültürel boyutta iş birliği için turizm anlaşması yapılacak olması. Böylece turizm alanında iş birliği sağlanacak. Bu ziyaret ile Bodrum ile Prizren şehrinin kardeş şehir olması için ilk görüşmeler de yapılmış oldu. 22 Eylül'de ise Prizren’de Bodrum ile kardeş şehir olunduğu ilan edilecek.” dedi.

Ziyaret sonunda Başkan Kocadon’a Kosava Prizren şehrini temsil eden bir tablo hediye edildi.

Başkanlık Makamındaki ziyaretin sonrasında Kosova heyeti ile Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Bodrum Belediyesi Yelken Restaurant & Kafe’de öğle yemeğine geçti.

Bu haber toplam 54 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.