Koruyucu Ağız ve Diş Sağlığı hizmetleri sürüyor

Muğla’da geçtiğimiz yıl Muğla Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından başlatılan Koruyucu Ağız ve Diş Sağlığı hizmetleri aralıksız ve başaralı bir şekilde sürüyor.Türkiye Halk Sağlığı Kurumu'nun 2014-2017 yılları...

Koruyucu Ağız ve Diş Sağlığı hizmetleri sürüyor

Muğla’da geçtiğimiz yıl Muğla Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından başlatılan Koruyucu Ağız ve Diş Sağlığı hizmetleri aralıksız ve başaralı bir şekilde sürüyor.

Türkiye Halk Sağlığı Kurumu'nun 2014-2017 yılları arasında yapacağı faaliyetleri kapsayan stratejik planda "koruyucu ağız ve diş sağlığı hizmetlerini" geliştirerek sürdürmek amaçlanmıştı.

Çalışmalarla ilgili olarak Halk Sağlığı Müdürlüğü’nden verilen açıklamada şu bilgiler verildi:

“ Diş çürükleri toplumumuzda yaygın olarak görülen, sistemik hastalıklara da sebep olabilen ve uygulanacak koruyucu önlemlerle oluşması engellenebilecek hastalıklar arasında olup, genellikle küçük yaşlarda başlamaktadır. Bu nedenle erken dönemde tedbirlerin alınması gerekmektedir.

Florür uygulamalarının, çürük oluşumunu önleyici etkisi bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Florür uygulamaları çocuklarda çürük riskinin yüksek olduğu dönemlerde ve okullarda uygulanabilecek en uygun koruyucu yöntemlerden biridir.

Bu nedenle Sağlık Bakanlığı Müsteşarlık Makamı'nın  24 Nisan 2015 tarih ve 384 sayılı  Makam Oluruna istinaden 2014-2015 eğitim öğretim yılında  okullarda 60 ayını doldurmuş anasınıfı öğrencilerine, ağız ve diş sağlığı taramaları, farkındalık eğitimleri ve   florürlü vernik uygulamaları başlanmıştır.”

Çalışmalar çerçevesinde; İl Sağlık Müdürü  Dr.Cihan Tekin ,Halk Sağlığı Müdürü Uzm.Dr.Mustafa Nuri Ceyhan ,Halk Sağlığı  Müdür Yardımcısı  Dr.Öner Önkaş ve Toplum Sağlığı Hizmetleri Şube Müdürü Dr.Sakine Yeniçeri'nin katılımıyla Menteşe İlçesi  Kocamustafendi İlkokulu  Anasınıfı öğrencilerine Dt. Sevil Baydar tarafından flor vernik uygulaması  yapıldı.

Bu haber toplam 88 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.