KORUMA YÜKSEK KURULU TOPLANTISI YATAĞAN STRATONİKEİA’DA YAPILDI

MUSTAFA AKTAŞKültür ve Turizm Bakanlığı, Kültür Varlıklarını Koruma Yüksek Kurulu'nun bu ayki toplantısı, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan başkanlığında Stratonikeia antik kentinde yapıldı.Toplantı öncesinde...

KORUMA YÜKSEK KURULU TOPLANTISI YATAĞAN STRATONİKEİA’DA YAPILDI

MUSTAFA AKTAŞ

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kültür Varlıklarını Koruma Yüksek Kurulu'nun bu ayki toplantısı, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan başkanlığında Stratonikeia antik kentinde yapıldı.

Toplantı öncesinde Stratonikeia antik kentinde yapılan kazı restorasyon çalışmaları hakkında Stratonikeia ve Lagina Kazı Başkanı Prof. Dr. Bilal Söğüt tarafından bilgi verildi. Bakan Yardımcısı Nadir Alparslan ve Yüksek Kurul üyeleri Muğla Valisi Orhan Tavlı, Yatağan Kaymakamı Onur Kökçü, Belediye Başkanı Mustafa Toksöz ile Stratonikeia ve Lagina Kazı Başkanı Prof. Dr. Bilal Söğüt tarafından karşılandılar. Karşılama sonrasında Bakan Yardımcısı başkanlığında, Genel Müdürler ve Prof. Dr. hocalardan oluşan Yüksek Kurul Üyeleri toplantısını yaparak kentten ayrıldılar.

Yatağan Belediye Başkanlığı tarafından bu konuda yapılan paylaşımlarda şu ifadelere yer verildi: “Kültür ve Turizm Bakan Yardımcımız Nadir Alparslan, Muğla Valimiz Orhan Tavlı, Kaymakamımız Onur Kökçü, ilgili genel müdürlerimiz Stratonikeia Antik Kentini ziyaret ettiler Belediye Başkanımız Mustafa Toksöz ve Antik Kent Kazı Başkanımız Prof. Dr. Bilal Söğüt Bakan Yardımcımız ve heyettekilere antik kent ve sürdürülen restorasyon çalışmaları hakkında bilgi verdiler. Daha sonra, İlçe Kaymakamım Onur Kökçü, Belediye Başkanı Mustafa Toksöz, YMYO Müdürü Kerim Bender, Stratonikeia Antik Kenti Kazı Başkanı Prof. Dr. Bilal Söğüt, Zeytin Dostu Derneği Temsilcisi Atilla Totoş, Belediye Sosyal Kültür İşler Sorumlusu Cavit Yıldırım, Muğla Vali Vekili Caner Yıldız Başkanlığında Bodrum’da düzenlenen Turizm Destinasyon Yürütme Kurulu Toplantısına katılarak Muğla genelinde ve ilçede yapılacak turizm çalışmaları konusunda değerlendirmelerde bulunuldu.”

Bu haber toplam 130 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.