KORUMA OLUMLU SONUÇ VERDİ

Türkiye’nin Deniz ve Kıyı Koruma Alanları sisteminin Güçlendirilmesi Proje çalışmaları olumlu sonuç vermeye başladı. Sadece Gökova bölgesinde balık oranı artış gösterirken, tekne başına gelir de 1.5 kat yükseldi.Sonuçlar...

KORUMA OLUMLU SONUÇ VERDİ

Türkiye’nin Deniz ve Kıyı Koruma Alanları sisteminin Güçlendirilmesi Proje çalışmaları olumlu sonuç vermeye başladı. Sadece Gökova bölgesinde balık oranı artış gösterirken, tekne başına gelir de 1.5 kat yükseldi.

Sonuçlar sevindiriyor

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü (TVKGM) ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Türkiye (UNDP Türkiye) tarafından yürütülen  Projes kapsamında elde edilen sonuçlar sevindirdi. Bunun en güzel örneği de Muğla’daki koruma alanlarında yaşanıyor.

Balık potansiyeli arttı

Gökova ÖÇK Bölgesi’nde, proje kapsamında ilan edilen altı balıkçılığa kısıtlı alanı, yöredeki kıyı balıkçıları arasından seçilen deniz korucuları denetliyor. Bu uygulama sayesinde İngiliz Limanı bölgesindeki balıkçılığa kısıtlı alanlarda yapılan sayımlara göre genç lahosların sayısı yaklaşık 18 kat artış gösterdi.

Balıkçı Geliri yükseldi

Bölgede faaliyet gösteren S.S. Akyaka Su Ürünleri Kooperatifi’nin verilerine göre; Gökova ÖÇK Bölgesi’nde balıkçılığa kısıtlı alanların ilanından önce tekne başına elde edilen aylık gelir yaklaşık Bin 500 TL iken bu miktar, ilandan üç yıl sonra yaklaşık 2 bin 300 TL’ye yükselerek 1.5 kat artış gösterdi.

Bu haber toplam 86 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.