Körfez gözetim altında

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Marmaris Hisarönü'ndeki deprem aktivitesinin bölgeye özgü normal fayların oluşturduğu bir aktivite olduğunu vurgulayarak, aktivitenin 7 gün 24 saat izlendiğini açıkladı.AFAD'dan...

Körfez gözetim altında

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Marmaris Hisarönü'ndeki deprem aktivitesinin bölgeye özgü normal fayların oluşturduğu bir aktivite olduğunu vurgulayarak, aktivitenin 7 gün 24 saat izlendiğini açıkladı.

AFAD'dan yapılan yazılı açıklamada, Muğla’nın Marmaris ilçesinin 20 kilometre güneybatısındaki Hisarönü Körfezi’nde Kasım ayı sonlarında başlayan deprem aktivitesinin 24 Kasım 2012 tarihinden itibaren artış gösterdiği belirtilerek, 24-25 Kasım tarihleri arasında büyüklükleri 4.0 ile 4.3 arasında değişen 4 adet deprem meydana geldiği ve depremlerin başta Muğla il merkezi olmak üzere civar bölgede hissedildiği kaydedildi.

Bölgedeki deprem aktivitesinin bölgeye özgü normal fayların oluşturduğu bir aktivite olup, bu depremlerin deprem kümesi şeklinde başlayıp birkaç hafta veya ay boyunca azalan büyüklük ve sayıda devam edeceği kaydedilerek, "Başbakanlık AFAD olarak diğer bölgelerimizde de olduğu gibi deprem aktivitesi 7 gün 24 saat boyunca izlenmektedir. Yetkililerin uyarıları ve bilgilendirmeleri dışında diğer bilgilere itibar edilmemelidir" denildi.

Bu haber toplam 94 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.