Korfbol ilgi topladı

Dalaman ilçesinde erkeklerle, kadınların birlikte oynadıkları tek takım sporu olan korfbol karşılaşması düzenlendi.Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu ile Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından...

Korfbol ilgi topladı

Dalaman ilçesinde erkeklerle, kadınların birlikte oynadıkları tek takım sporu olan korfbol karşılaşması düzenlendi.

Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu ile Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Dalaman Atatürk Kapalı Spor salonunda, deplasmanlı lige yükselme karşılaşması düzenlendi.

Finalde Muğla Gençlik Spor Kulübü ile Kütahya Gençlik Spor Kulübü takımları karşı karşıya geldi. Kütahya Gençlik Spor Kulübü 14-13’lük skorla karşılaşmayı önde tamamlayarak, deplasmanlı lige yükselmeye hak kazandı.

Deplasmanlı lige yükselme karşılaşmasını izlemek için gelen Korfbol Milli Takım Antrenörü Yüksel Abdikoğlu, hedeflerinin milli takımın derecesini arttırmak olduğunu ifade etti.

Abdikoğlu; “Haziran ayında Fransa'da Avrupa Şampiyonası ön eleme maçlarına katılacağız. 8 ülke arasında ilk ikiye girmek için mücadele edeceğiz. Ekim ayında da Avrupa şampiyonası finallerine katılmayı amaçlıyoruz. Bunları yapabilecek güçteyiz’’ diye konuştu.

Korfbol’un daha çok gelişebilmesi için alttan gelen sporculara destek olunması gerektiğinin altını çizen antrenör Abdikoğlu, ‘’Bu tarz organizasyonlarla Korfbol’un yaygınlaşıp, gelişeceğini düşünüyorum. İlerde milli takımda kullanabileceğimiz potansiyelde oyuncular var mı diye bu karşılaşmayı izlemeye geldim’’ dedi.

Karşılaşmayı Korfbol Milli Takım Antrenörü Yüksel Abdikoğlu’nun yanı sıra Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Serkan Öçalmaz, Dalaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Saniye Uyar Kırık ve Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu Genel Sekreteri Sezayi Sürücü de takip etti.

Bu haber toplam 277 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.