Kore’nin, Bodrum’a ilgisi artıyor

Dünyanın En Güzel Koyları Birliği Üyesi Güney Kore  Yeosu şehri yöneticileri Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’u makamında ziyaret etti.Başta Güney Kore Yeosu Şehri Belediye Başkanı Cheol Hyeon, Dünyanın...

Kore’nin, Bodrum’a ilgisi artıyor

Dünyanın En Güzel Koyları Birliği Üyesi Güney Kore  Yeosu şehri yöneticileri Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’u makamında ziyaret etti.

Başta Güney Kore Yeosu Şehri Belediye Başkanı Cheol Hyeon, Dünyanın En Güzel Koyları Birliği Başkanı Galip Gür ve Güney Koreli otel yöneticileri katıldı.

Güney Kore Yeosu şehri Belediye Başkanı Cheol Hyeon, Başkan Kocadon’a Bodrum'da olmaktan mutluluk duydukları belirterek, "Biz, Dünyanın En Güzel Koyları Birliği Üyeleri olarak buraya gelmekten, sizlerle tanışmaktan ve böyle bir birlikteliği sağlamış olmaktan gurur duyuyoruz. Bu platformun da önemini böylelikle bir kez daha anlamış olduk. Buraya geldiğimiz andan itibaren, yerellikle modernliğin nasıl bir bütün olduğunu gördük. Bu doğrultuda sizlerden, Bodrum’dan ve Türk kültüründen kendimize alabileceğimiz birçok yeni unsurun olduğunu anlamış bulunuyoruz. Bunun için sizlere tekrar teşekkür ederim” dedi.

Konuşmasının sonunda, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’u ülkelerine davet eden Hyeon, “ Sizi kendi ülkemizde ağırlamaktan da mutluluk duyacağız" dedi.

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ise bu davetleri için kendilerine teşekkür ederek, “ Ülkenizi çok merak ediyorum. Oraları görmek, sizleri ziyaret etmek çok güzel olacak. Bunun yanı sıra Güney Kore’de, Bodrum’u tanıtmak amacıyla çalışmalar yapabiliriz, halkınıza Bodrum'un güzelliklerini anlatmak isteriz. Bodrum’un Türkiye ekonomisine çok katkısı var. Bodrum, kentsel yapısıyla birlikte kültürel değerlerini de koruyan bir şehir. İstanbul’dan sonra en popüler şehir olarak ikinci sırada. Bu kadar popüler olmasına rağmen örf ve adetlerinden vazgeçmeyen bir yerel halkı var. Bodrum halkı; medeni, hoşgörülü ve misafirperverdir. O nedenle bu kadar ziyaretçi alan bir şehir Bodrum. Sizin ülkenizde de burayı tanıtarak Bodrum’un o bölgeden gelen turist sayısını daha da artırabiliriz” dedi.

Güney Koreli Belediye Başkanı, bölgelerinde, Türkiye hakkında fikirleri olmasına rağmen Bodrum’u çok iyi bilmediklerini, bu organizasyon sayesinde burayı gördüklerini belirterek, “Turizm tanıtım fuarlarında, Bodrum'un yer alması için üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız. Güney Koreliler daha çok Batı Avrupa’ya gidiyor. Ancak, doğuda tatil yapmak istediklerinde Türkiye en çok tercih edilen ülke. Bu tanıtım fuarı organizasyonuyla Bodrum da bizim ülkemizden talep görecektir” dedi.

Bu haber toplam 82 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.