KÖPEKLERİN AŞKI KİTAP OLDU

Şafak Uysal, köpeği Zilli ve ardından evine misafir olarak gelen Oscar’ın yaşam hikayesini, “Oscar ve Çilek Kokulu Kız” isimli kitap haline getirdi. Uysal, aşk, sevgi ve dostluğun sadece insanlara özgü olmadığını yazdığı...

KÖPEKLERİN AŞKI KİTAP OLDU

Şafak Uysal, köpeği Zilli ve ardından evine misafir olarak gelen Oscar’ın yaşam hikayesini, “Oscar ve Çilek Kokulu Kız” isimli kitap haline getirdi. Uysal, aşk, sevgi ve dostluğun sadece insanlara özgü olmadığını yazdığı ilk romanıyla anlatırken, hayvan severlere ise keyifle okuyacağı bir kitap sundu.

Muğla’da doğan ve Marmaris’te yaşayan Şafak Uysal, hayatındaki ilk romanını 5 yıldır beraber olduğu Zilli isimli Golden Retriever cinsi köpeği ve Zilli’nin büyük aşkı olan Oscar üzerine yazdı. Zilli’nin doğduğu ilk günden bu yana ona gözü gibi bakan Uysal, bir buçuk yıl önce evine misafir olarak gelen Oscar ile Zilli’nin aşkını izleyerek kaleme aldı.

İlk kitabı “Oscar ve Çilek Kokulu Kız” ile köpeklerin dünyasına ışık tutan Şafak Uysal, okurlarına bir sevgi ve dostluk hikayesi sunuyor. Kısa bir süre önce kaybettiği köpeği Zilli'nin anısına kaleme aldığı romanı, Karma Irklar Okulu'nda bir araya gelen sevimli, komik ve akıllı köpeklerin maceralarına odaklanıyor. Elbette baş kahramanlar olan Oscar ile Zilli'nin sıradışı aşkı da okurların yüreğini ısıtıyor. “Doğan Egmont Yayıncılık”tan çıkan Oscar ve Çilek Kokulu Kız, yediden yetmişe tüm hayvan severlerin bir solukta, keyifle okuyacağı bir kitap.

Oscar’a sahip çıktı Zillinin aşkı oldu

1980 yılında Muğla'da doğan Şafak Uysal, daha önce kitap yazmayı hiç düşünmediğini fakat Zilli ve Oscar adını verdiği iki Golden Retriever cinsi köpeğin hayatına girmesiyle bu kararı aldığını belirtti. Uysal, yıllar önce aldığı köpeği Zilli’nin kendisi için çok önemli olduğunu ifade ederek şunları söyledi; “Zilli benim için çok önemli ve değerliydi. Onunla gün boyu yaşadığım iş stresimi rahatlıkla atıyordum. Bir gün İstanbul’da köpek parkında Oscar’ı parka bırakmak isteyen bir aileyle karşılaştım ve ben Oscar’a bakabileceğimi söyleyerek onlardan Oscar’ı aldım. Sonra Oscar ve Zilli arasındaki diyologları  izledim. Kitabımı da bu şekilde çıkarmak istedim.”

Köpeği Zilli’nin en önemli özelliklerinden birinin çilekli yoğurt yemek olduğunu ifade eden Şafak Uysal, “Kuru mama sevmeyen köpeğimin yemeğini yiyebilmesi için bir çözüm arıyordum. Daha sonra mamasına çilekli yoğurt karıştırmaya başladım. Ardından da yazmış olduğum kitabımın ilk ismini bu şekilde vermek istedim” dedi.

Bu haber toplam 132 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.