Köpekler, Korku Yaratıyor!

Menteşe'de Gazi Mustafa Atatürk Kültür Merkezi ve 32 Evler Sitesi civarında dolaşan başıboş köpeklerin, halkı korkuttuğu belirtildi. Konuyla ilgili şikâyetlerini belirten mahalleli, hala bir çözüm üretilmediğini söyledi....

Köpekler, Korku Yaratıyor!

Menteşe'de Gazi Mustafa Atatürk Kültür Merkezi ve 32 Evler Sitesi civarında dolaşan başıboş köpeklerin, halkı korkuttuğu belirtildi. Konuyla ilgili şikâyetlerini belirten mahalleli, hala bir çözüm üretilmediğini söyledi. Bazı kişiler ise köpeklere yiyecek verilmesi halinde onların sakinleşip, uysallaşacağı yönünde görüşler belirtti.

Emirhan ARSLAN

Mahallelerindeki köpeklerden şikâyetçi olan Zerrin Arslan (30) “Buradaki başıboş köpekler, bizlere zor anlar yaşatıyor. Özellikle akşam saatlerinde sokağa, markete çıkmaya korkar olduk. Belki saldıracak değiller ancak yine de güvenemiyoruz. Hangisinin aşısı var, hangisinin aşısı yok, bilmediğimiz için bu durum bize tehlikeli geliyor! Benim iki çocuğum var. Bazen markete giderken köpeklere denk geliyor ve farklı yollardan gidip ya da geri dönüp, kurtulduklarını söylüyor. Gerekli yerlere, gerekli müracaatları yaptım ama pek bir faydası olmadı! Buradaki köpekler toplanmasa dahi onlara yiyecek verilirse daha uysal davranabileceklerini düşünüyorum.” diye konuştu.

Mahallede market işletmecisi olarak çalışan Çiğdem Hanım(35) ise  “Kendi açımdan sorun yaşamıyorum fakat müşterilerim arasında korkanlar oluyor. Çocuklar buraya koşarak geliyor bazen. Ne olduğunu sorduğumda da köpeklerden kaçtıklarını söylüyorlar. Yetişkin kişiler de bu durumdan rahatsız olduklarını ve buraya gelirken çekinceli davrandıklarını dile getiriyor. Gerekli müracaatlar yapılmış diye biliyorum ama değişen pek bir şey olmadı, insanlar buraya gelirken hala korku duyuyor.” anlatımı yaptı.

Köpekler Birini Yaralarsa

Bir başka mahalle sakini olan Aybüke Hanım(36) “Mahalleye yeni taşındım. Daha önce yaşadığım yer şehir merkezine daha yakındı ve bu nedenle böyle durumlarla karşılaşmamıştık. Ancak buradaki başıboş köpekler, sokağa çıkmayı tehlikeli hale getiriyor. Bazen sabahları işe giderken, yolumu uzatmak zorunda kalıyorum. Bu konuyla ilgili bir tedbir almak için birinin yaralanmasını beklemek çok saçma! Kimseye bir şey olmadan bu sorun bir an önce çözülmelidir. Bizler çocuk sahibi kişiler olarak öncelikle çocuklarımızı düşünmek zorundayız. Yetkililerden acil yardım bekliyoruz!” dedi.

Mahallede yaşayan Damla Hanım (17) “Sabahları okula giderken buradan geçmek benim için çok zor oluyor. Bazı günler okula geç kaldığım dahi oluyor. Geceleri zaten köpekler yüzünden bir yere gidemiyorum. Köpekler burada olmasa dahi olma ihtimallerini düşünüp, korkuyorum. Birkaç kez koşarak kaçmak zorunda kaldım bu köpeklerden yüzünden! Peki, kaçamasam nasıl olurdu ve bu durumun sorumlusu kim olacaktı?” şeklinde sorular sordu…

Bu haber toplam 259 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.