Konacık’tan Kosova’ya destek eli

Konacık Belediye Başkanı Mehme Tosun, eşi ve Meclis üyelerinden oluşan grup soydaş Kosova'da yaşıyan Türkleri unutmadılar.Kosova'nın Türklerin ağırlıklı yaşadığı bölgesi Prizren'de bulunan iki ilköğretim okuluna yardım...

Konacık’tan Kosova’ya destek eli

Konacık Belediye Başkanı Mehme Tosun, eşi ve Meclis üyelerinden oluşan grup soydaş Kosova'da yaşıyan Türkleri unutmadılar.

Kosova'nın Türklerin ağırlıklı yaşadığı bölgesi Prizren'de bulunan iki ilköğretim okuluna yardım götüren heyet burada Prizren'in Türk Belediye Başkan yardımcısı Orhan Lopar tarafından karşılandılar.

Muğla Gençlik Merkezi ve Karya Gençlik Kulübü üyesi gençler tarafından,Muğla Valiliği, Konacık Belediyesi ,Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Muğla Teknoloji ve Kültür Kolleji himayesinde başlatılan yardım kampanyası kapsamında toplanılan 5 adet bilgisayar iki adet sinevizyon cihazı, kırtasiye malzemeleri, spor malzemeleri, kitap, t-şhirt ve bayraklardan oluşan paketleri Kosovalı Türk çoçuklara dağatan heyet Prizren'de bayram havası yaşanmasına neden oldu.

Eveladı fatihan olarak nitelediği Kosova'da yaşıyan Türklerin eksiklerini bir nebzede olsa gidermenin, her yıl buraya düzenli olarak gelerek Türk Soydaşlarla buluşmanın önemine değinen Konacık Belediye Başkanı Mehmet Tosun, “Biz yılda bir kez bir iki günde olsa burada olmaktan, burada soydaş genç ve çocuklarımızla buluşmaktan onlara ufakta olsa bir katkı sağlamaktan son derece mutluyuz. Onlara, Konacık'ın, Bodrum'un selamlarını, muhabbetlerini getirdik” dedi.

Yardımların Muğla Gençlik Merkezi ve Karya Gençlik Kulübü üyelerinin oluşturduğu bir grupla Kosava'ya karayolu ile ulaşmasını sağlayan Grup Lideri İlker Cömert ise “Bu önemli faaliyeti gerçekleştirmemiz için destek veren başta Konacık Belediye Başkanımız Mehmet Tosun olmak üzere Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Bekir Çeker ve Muğla Teknoloji ve Kültür Kolleji yönetimine teşekkür ediyoruz, ömrümüz yettiğince buradaki kardeşlerimizi desteklemeye devam edeceğiz” dedi. Özellikle Almanya ve ABD den burada ki gençleri kendi lehlerine kazanabilmek için önemli projeler yürütüldüğünü büyük paralar harcandığını belirten Cömert, “Bu yüzden Konacık Belediyemizin verdiği bu destek çok önemli buraları ve burada yaşayan gençlerimizi yalnız bırakmayacağız”diye konuştu.

Bu haber toplam 55 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.