“Komşunu İhbar Etme Komşunla İftar Et”

Fethiye ilçesinde MHP’li Belediye Başkanı Behçet Saatcı, ‘komşunu ihbar etme, komşunla iftar et’ yazılı afişleri billboardlara astırarak, yeni bir kampanya başlattı.Taksim Gezi Parkı olaylarının ardından Başbakan Recep...

“Komşunu İhbar Etme Komşunla İftar Et”

Fethiye ilçesinde MHP’li Belediye Başkanı Behçet Saatcı, ‘komşunu ihbar etme, komşunla iftar et’ yazılı afişleri billboardlara astırarak, yeni bir kampanya başlattı.

Taksim Gezi Parkı olaylarının ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eyleme destek veren, tencere-tava çalanları komşularının ihbar etmesini istediği açıklamasını adeta eleştirircesine Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı tarafından ‘komşunu ihbar etme, komşunla iftar et’ şeklinde billboardlı kampanya başlattı.

Fethiye’nin değişik noktalarında asılan afişlerde ‘komşunu ihbar etme, komşunla iftar et. 1 Ağustos 2013 Perşembe günü iftara komşularımızı davet ediyoruz. Hoşgörü, sevgi ve kardeşliği Fethiye’de yaşatıyoruz. Evini sat, komşunu satma. En yakın akraba komşudur’ yazısı dikkat çekerken, Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, başlattığı bu kampanya ile ilgili olarak; “Ülkemizi yöneten iktidarın en yetkili kişileri başbakanımız başta olmak üzere özellikle bu gezi olayları protestosu ile ilgili tencere çalan ve komşular için komşunu ihbar et, şikayet et. Her şeyi bizden beklemeyin gidin karakola yada 155’i arayarak şikayet edin diye bir takım cümleler sarf ettiler” dedi.

Türk kültüründe komşunun şikayet edilmediğini vurgulayan Saatcı; “Bizim kültürümüzde komşu şikayet edilmez, komşu ihbar edilmez. Bunların yapılacağı bazı konularda vardır. Kendini rahatsız eden bazı konularda tabi ki emniyet güçlerine şikayet yapılabilir. Ancak normal şartlarda komşu komşuyu şikayet etmez. Bizde Mübarek Ramazan ayında ev alma komşu al, komşu akrabadan daha önde gelir gibi bir kültür ile bu Anadolu coğrafyasında yıllardır oturmuş ve bunun devam edebilmesi ve iktidarın komşunu ihbar edene karşı komşunu ihbar etme, komşunla bir akşam iftar sofrasını paylaş, komşunla orucunu beraber aç düşüncesi ile Perşembe günü Fethiye halkının iftarı bir komşusu ile açması için bir kampanya düzenledik. Bununla ilgili olarak halkı bilgilendirmek adına da Fethiye’deki billboardlara afişler astık. Bu anlamda Fethiye halkından ricamız Perşembe günü muhakkak sofrasında bir komşusu ile birlikte orucunu açsın ki komşu haklarının ve komşu ilişkilerinin hangi noktada olduğunu gösterelim. Apartman sisteminde insanların bir birine selam vermediği, kapısını çalmadığı bir ortamda komşuluk ilişkisi bana göre ülkenin sosyal anlamda bir arada tutulabilmesi için en önemli sürdürülmesi gereken geleneklerden birisidir” şeklinde konuştu.

Billboardlardaki bu yazıyı okuyan vatandaşlar Fethiye Belediye Başkanı’nın başlattığı kampanyaya destek vereceklerini, komşunun ihbar edilmemesini, komşu ile iftar edilmesini desteklediklerini söylediler.

Bu haber toplam 136 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.