Komşularını İHBAR etmediler İFTAR ettiler

Fethiye genelinde evlerde düzenlenen iftar yemeklerinin yanı sıra ilçenin cadde ve sokaklarında esnaflar komşularıyla iftar yaptı. Binlerce vatandaş Fethiye Belediyesi’nin projesine sosyal medyadan gönderdiği fotoğraflarla da destek...

Komşularını İHBAR etmediler İFTAR ettiler

Fethiye genelinde evlerde düzenlenen iftar yemeklerinin yanı sıra ilçenin cadde ve sokaklarında esnaflar komşularıyla iftar yaptı. Binlerce vatandaş Fethiye Belediyesi’nin projesine sosyal medyadan gönderdiği fotoğraflarla da destek verdi.

Taksim gezi parkı olayları sırasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Çanak çömlek çalan ve komşusunu rahatsız edeni şikâyet et, her şeyi bizden beklemeyin, karakola git ya da 155’i ara komşunu şikâyet et” demişti. Başbakan’ın bu sözleri sonrasında Fethiye’de bir kampanya başlatıldı. Fethiye Belediyesi tarafından başlatılan ‘Komşunu ihbar etme, komşunla iftar et’ kampanyasına 15 Mahalle 58 noktada binlerce vatandaş katılım sağladı.

Fethiye caddelerine asılan billboard ve sosyal medyadan duyurulan kampanya vatandaşlardan destek gördü. Fethiye merkez ve köylerinden binlerce vatandaş evlerine komşularını davet etti. Fethiye merkezde de esnaflar sokaklara masalar kurarak oruçlarını hep beraber açtılar. ‘Komşunu ihbar etme, komşunla iftar et’ kampanyasına Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı da evinden destek verdi. Komşularını evinde iftarda buluşturan Başkan Saatcı, konuyla ilgili gazetecilerin sorularını da yanıtladı.

“Töremizde soframızı paylaşmak var”

Türkiye’de komşuluk ilişkilerinin kaybolmaya yüz tuttuğunu vurgulayan Fethiye Belediye Başkanı Saatcı, “Valla her şeyden önce komşu haklarına yönelik bizim yöremizde, töremizde ve inançlarımızda komşularımızla soframızı paylaşmak vardır. Ev alma komşu al, en yakın akraba komşudur gibi sözlerimizi Fethiyemiz de yaşıyoruz. Komşunu ihbar etme, komşunla iftar et sloganı ile Fethiye’de komşularımızla iftarımızı paylaştık. Saygıdeğer Fethiyelilere katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum. Bu tamamıyla Türkiye’de kaybolmaya yüz tutmuş komşuluk ilişkilerini tekrar hayata geçirmek için yaptığımız bir organizasyon. Allah’ü Teâlâ herkesin tuttuğu oruçları kabul eylesin. Bu anlamda bize destek veren arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Ramazan zaten paylaşım demek. Biz Fethiye’de 1 günde olsa bunu gerçekleştirmenin keyfini yaşıyoruz. Eksik olmasınlar bizlerde mahallemizde ki komşularımızla soframızı paylaşıyoruz” dedi.

Muhbirlik yapmanın Türk kültüründe yeri olmadığını söyleyen Başkan Saatcı, “Mahallelere ihbar kutuları koyulacak. İnsanlarda komşularını buradan ihbar edecek. Bu bizim kültürümüzde yok. Muhbirlik Türkün kültüründe yoktur. Buna karşı bir hareket başlatmak için böyle bir şey düşündük. Ben komşuluk ilişkilerinin üst seviyeye çıktığı, herkesin birbirine selam verip, hoşgörüyle baktığı günlerin gelmesini temenni ediyorum. Ramazan inşallah güzelliklere vesile olsun” diye konuştu.

Komşularını iş yerinin önünde hazırladığı iftar sofrasında ağırlayan Güliz Nalbantoğlu da, “Türkiye’de birlik ve beraberliğin azaldığı bu dönemde böyle bir kampanyadan dolayı Başkan Behçet Saatcı’ya teşekkür ediyorum. Komşularımızla bir araya geldik. Zaten bizim kültürümüzde komşumuzu ihbar etmek yoktur” ifadelerini kullandı.

Bu haber toplam 123 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.