Komşuları ile sohbet için Türkçe öğreniyorlar

Fethiye’ye yerleşen çoğunluğu İngiliz ve İskoçya uyruklu yerleşik yabancılar, komşularıyla sohbet edebilmek ve Türklerle iyi ilişikler kurabilmek için Türkçe öğrenmeye başladı.Fethiye'nin Ölüdeniz beldesinde yaşayan...

Komşuları ile sohbet için Türkçe öğreniyorlar

Fethiye’ye yerleşen çoğunluğu İngiliz ve İskoçya uyruklu yerleşik yabancılar, komşularıyla sohbet edebilmek ve Türklerle iyi ilişikler kurabilmek için Türkçe öğrenmeye başladı.

Fethiye'nin Ölüdeniz beldesinde yaşayan yabancı uyruklu vatandaşlar, Ölüdeniz Beldesi ile Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile açılan İngilizce-Türkçe kursuna yoğun ilgi gösterdi. Kurs öğreticisi Füsun Karabulut, kursiyerlere pratik şekilde Türkçe öğretirken, Türkçe kelimeleri yüksek sesle tekrar ediyor. 30 kursiyerin katıldığı Türkçe derslerini, Ölüdeniz Belediye Başkanı Keramettin Yılmaz da yakından izliyor. İlerlemiş yaşlarına rağmen Türkçe öğrenmek için yazıp, çizen yabancı uyruklu vatandaşlar, 2013 Nisan ayı sonuna kadar Türkçe konuşup, yazacak.

5 yıl önce Türkiye’ye geldiğini söyleyen emekli sekreter 58 yaşındaki Pauline Ogden, 63 yaşındaki itfaiye emeklisi David Gardner, 35 yaşındaki Anna Tams ve 61 yaşındaki Anna Naushton, “Komşularımızla daha rahat diyalog yapabilmek için Türkçe öğrenmeye geldik. Türkiye’de yaşadığımız ve Türklere saygı için Türkçe öğreniyoruz. Çarşı-pazarda alışveriş yaparken, Türklerin geleneklerini komşulardan öğrenmek için bu kurslara katıldık” dedi.

Kurs öğreticisi Füsun Karabulut da “Hepsi istekli ve arzulu geleneklerimizi de sorup, öğreniyorlar. Komşularıyla daha rahat ilişki ve diyalog için bu kurslara katılıyorlar. Bu yılda ilgi yoğun” diye konuştu.

Ölüdeniz Belediye Başkanı Keramettin Yılmaz ise “Komşularımız Avrupalı. Dilimizi öğrenmek istiyorlar. Bu memnuniyet verici bir durum. Bu yıl da açtığımız kursa beklenenin üzerinde ilgi oldu. İlerlemiş yaşlarına rağmen Türkçe öğrenme arzusunu çok yüksek gördüm” ifadelerini kullandı.

Bu haber toplam 73 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.