Koltuklar çocukların oldu

Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Kurucusu Büyük Önder Atatürk’ün aynı zamanda dünya çocuklarına da armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dün Muğla il genelinde çeşitli etkinliklerle kutlanırken, Vali, Kaymakam,...

Koltuklar çocukların oldu

Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Kurucusu Büyük Önder Atatürk’ün aynı zamanda dünya çocuklarına da armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dün Muğla il genelinde çeşitli etkinliklerle kutlanırken, Vali, Kaymakam, Başkan, Rektörlük koltukları kısa bir süreliğine de olsa çocukların oldu.

Muğla’da 23 Nisan Millî Egemenlik ve Çocuk Bayramı programı kapsamında Vali Amir Çiçek’in koltuğuna oturan Zerrin Multay oturdu. Minik vali ilk olarak okullardaki akıllı tahtaların arttırılması ve kütüphanelerin çoğaltılmasını istedi.

Ziyaret esnasında kısa süreliğine vali koltuğuna oturan Zerrin Multay, Vali Yardımcısı Mevlüt Kurban ile bir süre sohbet etti. “Vali olmak bence çok güzel bir duygu ama bu görevin sorumluluklarının büyük olduğunun bilincindeyim. Vali olarak da bugün burada bulunmaktan da gurur duydum. Atatürk’ün biz çocuklara armağan ettiği bu bayramın Dünya Çocuk Bayramı olması çok önemli ve bu bayramın sahibi ve emanetçisi olarak buradan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı da kutluyorum” dedi.

Muğla’nın ilk çocuk Büyükşehir Belediye Başkanı olan Düğerek Şehit İbrahim Karaoğlanoğlu İlkokulu’ndan 2. sınıf öğrencisi İremgül Ateş, bugünün çocukları, yarının büyükleri olacaktır diyen Mustafa Kemal Atatürk’ün bütün dünya çocuklarına armağan ettiği, 23 Nisan’ın anlam ve önemini bildiklerini, bugün bu koltukta bir bayan olarak oturmasını, kadınlara seçme ve seçilme hakkını veren Atatürk’e borçlu olduklarını söyledi. Okullara ayrılan bütçelerin artırılmasını isteyen Başkan İremgül Ateş, taşımalı servislerin çocuklar için ücretsiz olmasını istedi. Bütün dünya çocuklarının barış içinde yaşamasını isteyen Başkan İremgül Ateş, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’e teşekkür etti.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın Türkiye’de ve dünyada bütün çocuklar tarafından bayram havasında kutlanması gerektiğini söyledi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğunu devrettiğim İremgül Ateş’in ve bütün çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum. Genç başkan İremgül Ateş’in bütün söylediklerine katılıyor, onu yetiştiren ailesine ve öğretmenlerine teşekkür etmek istiyorum” dedi.

Minikler rektörü ziyaret etti

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesiyle Toki Şehit Jandarma Yarbay Alim Yılmaz İlkokulu ile Kötekli Salih Zeki Gür Ortaokulu Müdür, Müdür Yardımcıları ve öğrencileri,  Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar’ı makamında ziyaret etti. Temsili olarak rektör koltuğuna oturan minikler Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar’a çiçek takdim etti.

Gümüş, koltuğu çocuklara teslim etti

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş’ü ziyaret eden çocuklar Başkan Gümüş’ün koltuğa oturarak temsili olarak başkan oldular.

Ziyarette öğrencileri kabul eden Başkan Gümüş, makamını ilk olarak engelli öğrenci Murat Aktaş’a teslim etti. Başkanlık koltuğuna oturan Aktaş, Menteşe’nin engelliler için daha yaşanır bir kent olması adına gerekli birimlere talimat verdi.

Başkan Gümüş daha sonra, Vali Recai Güreli İlköğretim Okulu öğrencileri Beyza Nur Öztürksoy ile Eray Zorlu’ya makamını teslim etti. Başkanlık Koltuğuna oturan Beyza Nur Öztürksoy’a Menteşe için ve çocuklar için neler yapacaksınız şeklinde soru soran Başkan Gümüş’e, Okul bahçesine bank yapılması, geri dönüşüm kutuları ile çocuklar için park sayısının arttırılacağını belirten Başkan Öztürksoy, konuyla ilgili birimlere talimat verdi.

En genç kaymakamlar

Yatağan Kaymakamı Gökay Özkan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle yapılan makam ziyareti sırasında görevini, temsili olarak Kıbrıs İlkokulu öğrencilerine devretti.

Yatağan Kıbrıs İlkokulu öğrencileri, beraberinde İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Baykal, Okul Müdürü Ömer Tini ve sınıf öğretmeni Fatma Şule Alan ile birlikte, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Kaymakam Gökay Özkan’ı ziyaret etti.

Minik öğrencilerle bir süre sohbet eden Özkan, koltuğunu temsili olarak 4. sınıf öğrencisi Emir Demirhan’a devretti. Kaymakam koltuğuna oturan Demirhan, Yatağan Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdür Vekili Kamuran Adalı’yı arayarak isteklerini anlattı. İlçede bulunan spor salonunun çocuklara ve gençlere açılmasını isteyen Demirhan, çocukların salonda sportif faaliyetleri rahatlıkla yapabilmesi için destek verilmesini söyledi. Mahallelerdeki oyun alanları ve parkların çoğaltılması gerektiğini dile getiren Demirhan, şunları söyledi: “Bu makamda, kaymakamımızın izinden giderek, ilçemizde geri dönüşüme önem verilmesi ve bu konuda çalışmalar yapılması, yaşlı insanların her hafta daire amirlerince sırayla ziyaret edilerek dertlerinin dinlenmesi ve çözüm üretilmesi ile makama sunulan fikirleri en iyi şekilde değerlendirerek görevimi yapacağımı belirtmek isterim. Atamızın armağanı bu mutlu günde, bana bu fırsatı veren başta kaymakamımız olmak üzere milli eğitim müdürümüze, okul müdürümüze ve öğretmenlerimize teşekkür ederim.”

Temiz çevrede sağlıklı yaşam istediler

Demirhan’ın ardından koltuğa oturan 4. sınıf öğrencisi Nisa Canbolat, hava kirliliği ile ilgili sorunların çözümü için Belediye Başkanı Hasan Haşmet Işık ile görüşürken, 3. sınıf öğrencisi İbrahim Karcıoğlu ise okulların çevresindeki güvenliği artırılması ve trafiğin denetlenmesi için İlçe Emniyet Müdürü Ali Özher’den isteklerde bulundu.

Bodrum başkanlık koltuğuna kardeş oturdu

Mahinur Cemal Uslu Ortaokulu'ndan öğrenciler ile Azerbaycan'dan gelen misafir öğrenciler ve görevli öğretmenler, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı öncesi Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon'u makamında ziyaret etti. Bodrum Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü Başkanlık Makamında gerçekleşen ziyarette Mahinur Cemal Uslu Orta Okulu  7/C sınıfından Deniz Yalçın ile Azerbaycan'dan gelen misafir okuldan 5. sınıf öğrencisi  Sebina  Xalilova, Bodrum Belediye Başkanı oldu.

Bu haber toplam 79 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.