Koltuklar çocuklara emanet edildi

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Kurucusu Büyük Önder Atatürk’ün aynı zamanda çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dün bütün ülke genelinde ve Muğla’da çeşitli etkinliklerle kutlanırken,...

Koltuklar çocuklara emanet edildi

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Kurucusu Büyük Önder Atatürk’ün aynı zamanda çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dün bütün ülke genelinde ve Muğla’da çeşitli etkinliklerle kutlanırken, yönetici koltukları da kısa süreliğine çocuklara emanet edildi

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı çeşitli etkinliklerle Muğla ve ilçelerinde kutlandı. Kutlamalar çerçevesinde yönetici koltukları da kısa süreliğine de olsa gelecek nesillere emanet edilirken, koltuklara oturan çocuklar talimatlar verdi.

Muğla Valisi Amir Çiçek, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla koltuğunu temsili olarak kısa süreliğine minik öğrencilere bıraktı. Menteşe Atatürk İlkokulu ve Özel kolejden gelen dört öğrenci temsili olarak oturdukları Valilik koltuğunda, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya ve Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş ile telefonda görüşerek taleplerini ilettiler.

Park sorunu ve restorasyon

Öğrenciler, Emniyet Müdüründen otopark sorununun çözülmesini, Milli Eğitim Müdüründen okullardaki akıllı tahta sayısının arttırılmasını ve öğrencilerin teknolojiden daha fazla yararlanmasının sağlanmasını, Muğla Büyükşehir belediye Başkanından da tarihi binaların restore edilerek gelecek kuşaklara aktarılmasını, Menteşe Belediye Başkanından da parklardaki temizliğin daha sık yapılması ve vatandaşların bu alanlardan daha fazla yararlanmalarını istediler.

Alt ve üst geçit istedi

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün makamını Emirbeyazıt İlkokulu’ndan Naz Kasapoğlu, Asya Kolukısa ve Ali Efe Aybey’e devretti. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna oturan çocuklar okulları ve yaşadıkları ilçeler için park, buz pateni, alt, üst geçit gibi isteklerini Başkan Gürün’e ilettiler ve Atatürk’ün kendilerine armağan ettiği bayramın değerini her zaman bileceklerini söylediler.

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Yönelt Koleji öğrencilerini makamında kabul etti. Başkan Gümüş ziyarette makamını sırayla 3. Ve 4. sınıf öğrencilerine devretti.

Okullardaki parkların onarımını istediler

Ziyarette Yönelt Koleji öğrencisi Eylül İda Alpözen, Merkez İMKB İlkokulu 3. Sınıf öğrencileri Dücane Gündoğan ve Çağla Yavuz, Kötekli Salih Zeki Gür İlkokulu 3. Sınıf öğrencisi Dilay Gökçe ve 4. Sınıf öğrencisi Batuhan Hakan Çıvak sırayla Başkanlık makamına oturarak Menteşe Belediye Başkanı oldular. Minik Başkanlar Menteşe’ye yönelik projelerden bahsederek beraberinde geldikleri arkadaşlarının ve öğretmenlerinin çeşitli sorularına da yanıt verdiler. Başkanlar daha sonra Menteşe Belediyesi Fen İşleri Müdürü Onur Necip Uslu’yu arayarak Menteşe bölgesinde devam eden yol yapım ve onarım çalışmaları ile ilgili bilgi alırken, devam eden yol çalışmalarının hızla tamamlanması talimatını verdiler. Minik Başkanlar ayrıca Park ve Bahçeler Müdiresi Ebru Akın’ı da arayarak okullarındaki parkların bakım onarımlarının yapılmasını istediler.

Bu haber toplam 218 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.