Koçak’tan Vali Çiçek’e ziyaret

Kutlu Doğum Haftası nedeniyle Muğla Müftüsü Abdurrahman Koçak ve beraberindeki heyet Muğla Valisi Amir Çiçek’i makamında ziyaret etti.Ülke genelinde 13-17 Nisan tarihlerinde Kutlu Doğum Haftası kapsamında çeşitli kutlamaların...

Koçak’tan Vali Çiçek’e ziyaret

Kutlu Doğum Haftası nedeniyle Muğla Müftüsü Abdurrahman Koçak ve beraberindeki heyet Muğla Valisi Amir Çiçek’i makamında ziyaret etti.

Ülke genelinde 13-17 Nisan tarihlerinde Kutlu Doğum Haftası kapsamında çeşitli kutlamaların yapıldığını söyleyen Vali Çiçek, “ Kutlu Doğum Haftası bir farkındalık ve bilinç yaratma haftası. Özellikle bu yıl ana tema olarak belirlenen ‘Peygamber Efendimiz ve birlikte yaşama ahlakı’ her yıl ele alınan konular gibi çok önemli bir tema. Peygamber Efendimiz, hoşgörü sahibi ve her yönüyle örnek olmasının yanında birlikte yaşamayı çok iyi sağlayandır. Biz Müslümanlara çok iyi bir örnektir. Türkiye’mizin birlikte yaşamaya ihtiyacı var. Müslüman vatandaşlar olarak bizden farklı olan insanları ayırt etmeden onlara hoşgörülü davranmamız gerekiyor. Müftülük olarak bu haftanın iyi bir şekilde kutlayacağınıza inancım tam” ifadelerini kullandı.

Vali Çiçek’i Kutlu Doğum Haftası etkinliklerine davet eden Müftü Abdurrahman Koçak “İlimizde Kur’an-ı Kerim tilaveti, mehter yürüyüşü, gül dağıtımı, konferanslar ve çeşitli etkinlikler yapılacaktır. 1986 yılından bu yana miladi takvime göre ‘Kutlu Doğum Haftası’ kutlanmaktadır. Her yıl Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından bir tema belirlemektedir. Belirlenen tema doğrultusunda konferanslar verilmektedir. Bu seneki temamız  ‘Hz. Peygamber ve birlikte yaşama ahlakı’ olarak belirlendi” ifadelerini kullandı.

Bu haber toplam 71 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.