Kocadon’dan Hayvan Barınağına ziyaret

Bodrum Belediyesi Geçici Hayvan Barınağı’na ziyarette bulunan Başkan Kocadon, yapılan çalışmalar ve barınak hakkında bilgi aldı. Kocadon ziyareti sırasında hayvanlarla da ilgilendi.Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Torba...

Kocadon’dan Hayvan Barınağına ziyaret

Bodrum Belediyesi Geçici Hayvan Barınağı’na ziyarette bulunan Başkan Kocadon, yapılan çalışmalar ve barınak hakkında bilgi aldı. Kocadon ziyareti sırasında hayvanlarla da ilgilendi.

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Torba Mahallesi Kaynar Mevkii’nde bulunan Bodrum Belediyesi Geçici Hayvan Barınağı’nı ziyaret etti. Barınakta yapılan çalışmaları inceleyen Başkan Kocadon, Bodrum Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü yetkililerinden de bilgi aldı.

Yetkililer, vatandaşlardan gelen şikayetleri değerlendirerek yaralı hayvanların kontrol ve bakımlarını yaptıklarını, Bodrum genelinde kısırlaştırma işlemlerinin devam ettiğini, Bodrum Geçici Hayvan Barınağı’nda kemik ameliyatı da dahil birçok tıbbi müdahale ve ameliyatların şu an itibariyle yapılabildiğini ifade etti. Başkan daha sonra sokak köpeklerini ve yaralı kedilerin bulunduğu bölümleri inceledi.

Başkan Kocadon ayrıca geçtiğimiz günlerde Bodrum mahalle ve sokaklarında başıboş dolaşan ve insanlara zarar verdiği yönünde gelen ihbarlar üzerine belediye ekiplerince yakalanan Örümcek cinsi maymunu da ziyaret etti. 2 metrekarelik bir kafeste muhafaza edilen maymuna Başkan Kocadon ilgiyle yaklaşarak kraker yedirdi.

Bodrum Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü yetkilileri, Bodrum Belediyesi’nin Turgutreis ve Bodrum’daki hayvan barınaklarında toplam 810 hayvanın bulunduğunu ifade etti. 3 ay içerisinde barınağa toplam 380 hayvan geldiğini söyleyen yetkililer, bunların 120 tanesinin yavru olduğunu ve 109’unun sahiplendirildiğini belirttiler. 234 hayvanın ise tedavileri yapıldıktan sonra geri bırakıldığını ve 3 ay içerisinde 460 kedi ve köpeğin kısırlaştırılarak işaretlendiği bilgisini de aktardı.

Bu haber toplam 73 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.