Kocadon’dan bütçe tepkisi: BU BÜTÇE BODRUM’A YETMEZ

Büyükşehir uygulamasında sıkıntılar her geçen gün biraz daha gün yüzüne çıkarken, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Büyükşehir Bütçesi’nden Bodrum için ayrılan paya tepki gösterdi. Plan ve Bütçe Komisyonuna...

Kocadon’dan bütçe tepkisi:  BU BÜTÇE BODRUM’A YETMEZ

Büyükşehir uygulamasında sıkıntılar her geçen gün biraz daha gün yüzüne çıkarken, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Büyükşehir Bütçesi’nden Bodrum için ayrılan paya tepki gösterdi. Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilen 190 milyon TL’lik bütçenin Bodrum’a yetmeyeceğini belirten Kocadon, turizm bölgelerindeki belediyelere KDV’den pay veya yabancılardan Ayakbastı Ücreti verilmesini isterken, Bodrum’un ihtiyaç duyduğu bütçenin ise 350 milyon TL olduğunun altını çizdi.

Muğla Büyükşehir Belediye Meclisinde 2015 yılının bütçe görüşmeleri başladı. Taslak bütçede en fazla bütçe ayrılan Bodrum ilçesi için 190 milyon TL taslak bütçe öngörüldü. Bodrum gibi Türkiye’nin turizm cenneti bir ilçe için bütçenin yetersiz olduğunu belirten Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, 350 milyon TL’lik bir bütçeye ihtiyaç duyduklarını açıkladı.

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, turizm ilçeleri için ek gelirlerin yaratılması gerektiğinin altını çizerken, TBMM’de verilecek kanun teklifi ile KDV’den pay veya yabancılardan ayakbastı parasının gibi gelirlere ihtiyaç bulunduğunu açıkladı. Kocadon, “Bütün ilçeler içinde en fazla bütçe 190 milyon TL ile Bodrum’un. Gelirlerimizin büyük bölümü Büyükşehir Belediyesine devir oldu. Bu bütçe Bodrum’a yeter mi, yetmez. Bodrum 150 bin nüfus ile İller Bankası’ndan ödenek aktarılan bir ilçe. Ama yılın 5 ayı 1 milyonun üzerinde bir nüfusa hizmet veren bir yer. Bu konuda büyük sıkıntılar yaşıyoruz. Bu konuda hem Büyükşehir Belediyesi’nden, hem de hükümetimizden destek bekliyoruz. Belediye gelirleri ile ilgili kanunda, özellikle turizm bölgeleri için TBMM’de bir kanun teklifi ile gelirlerin arttırılmasına yönelik bir şeylerin eklenmesinden yanayım. Özellikle yaz ve kış nüfusunun değişiklikler gösterdiği turizm bölgeleri için. KDV’den pay olabilir, yurt dışından gelenler için ayakbastı parası olabilir. Bodrum Belediyesi Büyükşehir yasasından sonra Bodrum Belediyesi olarak bu bütçeler ile zorlanıyoruz” dedi.

“Bütçe 350 milyon TL olmalı”

Bodrum Belediye Başkanı Kocadon, bütçenin Bodrum Belediye Meclisinden sonra Büyükşehir Meclisine geldiğini hatırlatarak, “Bodrum Belediyesi’nin bütçesinin çok rahat hizmet edebilmesi için şu anda en az 350 milyon TL olması gerekiyor. Bodrum Türkiye’nin bir markası. Temizliğimize, yollarımıza dikkat etmek zorundayız. Personelimizin iyi ve verimli, maddi ve manevi özgürlüğünü kazanması ve rahat ortamlarda çalışması lazım. Bodrum aynı zamanda Türkiye’yi temsil ettiği için bütçesinin de büyük rakamlar olması gerekir” dedi.

Bu haber toplam 80 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.