Kocadon: Turizmde kaliteyi hem sokakta, hem tesiste yaşatmalıyız

Bodrum Türkbükü’nde hizmete giren The Recidences at Mandarin Oriental’ın açılışı Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ve Astaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Aşçı’nın...

Kocadon: Turizmde kaliteyi hem sokakta, hem tesiste yaşatmalıyız

Bodrum Türkbükü’nde hizmete giren The Recidences at Mandarin Oriental’ın açılışı Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ve Astaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Aşçı’nın katılımlarıyla gerçekleşti.

Türkbükü Mahallesi Cennet Koy’da İtalyan mimar Antonio Citterio tarafından özel olarak tasarlanan The Residences at Mandarin Oriental Bodrum projesi, düzenlenen kokteyl ile birlikte dünyaya açıldı. Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ve Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’un da katıldığı, Astaş Holding tarafından 600 bin metrekare arazi üzerinde yapılan The Residences At Mandarin Oriental Bodrum otelinin ev sahipliğini; Astaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Aşçı, Mandarin Oriental Hotel Group Direktörü Christoph Mares ve Türkiye Genel Müdürü Nejat Sarp yaptı.

Açılışta bir konuşma yapan Astaş Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Aşçı “İnşallah bu tarz projeler Bodrum’a kazandırılmaya devam ederse Bodrum’un dünya üzerindeki konumu daha da yükselir. Bodrum’un doğası ve güzellikleri dünyanın birçok turizm bölgesinden çok çok daha güzel. İnşallah Bodrum’u hep birlikte çok daha güzel platformlara taşırız. Onun için de Mandarin Oriental gibi yeni markaların en yakın zamanda Bodrum’a gelmelerini sağlamalıyız.” dedi.

 “Bodrum bayrağına bir yıldız daha”

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ise  tüm misafirlere Balıkçı’nın sözüyle “Merhaba” diyerek başladığı konuşmasında şunları söyledi:

“Bodrum’da her yıl 1,5 milyona yakın yabancı ve 2,5 milyona yakın da yerli turistimizi misafir ediyoruz. Konjonktürel sebepler dışında son 5 yıldır Bodrum turizmi; hem niteliksel olarak, hem de niceliksel olarak yükseliş trendindedir. Geçtiğimiz Ramazan Bayramında yüz binlerce misafirimizi önemli bir sorun yaşamadan misafir ettik. Bu aslında Bodrum’un turizm alt yapısının ne kadar güçlü olduğunun da bir göstergesidir. Bodrum her zaman misafirlerine, marka vaadi olan 'mutluluğu yaşatmaya' devam edecektir. Bodrum, sadece ülkemiz turizmine hizmet etmemektedir; bu sezon, her yıl olduğundan daha fazla Adalar turizmine katkıda bulunduk. Marinalarımız ve feribot çıkış kapılarımız sayesinde on binlerce yerli ve yabancı misafirimiz Bodrum üzerinden Yunanistan adalarına geçerek tatil yaptılar ve ada turizmcilerinin yüzünü güldürdüler. Biz bunu, Bodrum’un bir zenginliği olarak görüyoruz. Bu sezon işini doğru yapan turizmcimizin de yüzünün güldüğünü düşünüyorum. Bodrum’a gelen yerli ve yabancı turist kalitesi, her geçen gün artmakta ve doğal olarak turistlerimiz de, kaliteli hizmet almayı talep etmektedirler.

“Bodrum önemli bir marka”

Bodrum bugün ülkemizin en önemli turizm markalarından biridir. Bizim için asıl olan; Bodrum turizmini sürdürülebilir bir şekilde geliştirmektir. Her yıl Bodrum’u yurt içinde ve yurt dışında tanıtmak için 30’u aşkın yurt içi ve yurt dışı fuarına katılıyoruz. Özellikle son yıllarda gerçekleşen uluslararası marka turizm yatırımları, marinalar, alternatif turizm yatırımları (Golf vb.), sağlık tesisi yatırımları, yeme içme ve eğlence sektöründe marka işletmelerin çoğalması gibi sebeplerle de Bodrum’un kalite çıtası ve algısı artmıştır. Buna bağlı olarak da Bodrum, çok farklı ülkelerden kaliteli hizmet arayışındaki turistlerin yeni cazibe merkezi haline gelmiştir. Görüldüğü gibi turizm sektörü, Bodrum ekonomisinin lokomotifidir. İşte bu noktada, Mandarin Grubu’nun yeni işletmesi Mandarin Oriental Bodrum Oteli’nin  açılışında bulunmak, bizim için çok büyük önem arz ediyor. Dünyanın en önemli, kalitenin ve zarafetin simgesi konaklama gruplarından biri olan bu markanın Bodrum’a yatırım yapması, bizlere büyük mutluluk veriyor. Çünkü bu yatırım, Bodrum’un uluslararası camiada dalgalanan bayrağına bir yıldız daha ekleyecektir.

Bizler, Bodrum’a gönül vermiş yerel yöneticiler için en önemli şey; doğamızı, yerel değerlerimizi korumak, yaşatmak ve zenginleştirmektir. Bodrum bu sayede farklılaşmış bir marka kenttir. Bu değerleri gözetmeden yapılan turizm yatırımları hedeflerine ulaşmayacak ve Bodrum’un geleceğine katkı sağlamayacaktır. Ben şahsen, Mandarin Otel Grubu’nun yerel değerlerimize sahip çıkarak zenginleştireceğine, yerel ekonomimizin gelişmesine katkı sağlayacağına yürekten inanıyorum. Biz yerel yöneticiler, bu bilinçle hareket eden yatırımcılarımızın her zaman yanında olacağız. Çünkü Bodrum’da turizmin 12 aya yayılmasında bu gibi nitelikli tesislerin gerekliliğine inanıyorum. “

Bakan Çelik: Yeni bir turizm anlayışı icat ediyoruz

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik de konuşmasında “Bugün çok değerli bir yatırımın, çok değerli bir markanın Bodrum’da açılışı için bir aradayız. Bu işe bakışımızı özetleyen yaklaşık şu ki; Steve Jobs, Iphone’u piyasaya sürmeden önce kendisine; ‘Yeni bir telefon mu yapıyorsunuz?’ diye sordular. O da dedi ki; ‘Biz yeni bir telefon yapmıyoruz. Telefonu yeniden icat ediyoruz.’ Biz 10 yıldır şunu yapmaya çalışıyoruz; Türkiye’nin geleneksel bir kazanımı olan turizmi büyütmek yerine Türkiye için yeni bir turizm anlayışı icat etmeye çalışıyoruz. Bunun son örneklerinden biri de dünya markası olan bu otelin Bodrum’da açılıyor olmasıdır. Bakanlığıma bağlı yaklaşık 4 bin tesis vardır. O da yaklaşık 1 milyon yatağa tekabül etmektedir. Buna belediyelere ait olan yatakları eklediğimizde Türkiye, 1.5 milyon belgeli yatağa sahiptir. Bu da Türkiye olarak turizmde iddialı olduğumuzun bir göstergesidir. Bu tür doğayı koruyan projelere de desteğimiz her zaman olacaktır. Bu otelin yapılmasında emeği geçen başta Vedat Açşı’ya ve herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Bu haber toplam 110 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.