Kocadon, ODTÜ mezunlarıyla buluştu

Bodrum ODTÜ Mezunları Derneği (BODTÜM) üyeleriyle bir araya gelen Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, “Bodrum'un güzelliklerini sonraki nesillerin de yaşayabilmesi için Bodrum'u sevenlerle birlikte akıl yürüterek, her platformda...

Kocadon, ODTÜ mezunlarıyla buluştu

Bodrum ODTÜ Mezunları Derneği (BODTÜM) üyeleriyle bir araya gelen Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, “Bodrum'un güzelliklerini sonraki nesillerin de yaşayabilmesi için Bodrum'u sevenlerle birlikte akıl yürüterek, her platformda Bodrum için mücadele ediyoruz.” dedi.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi mezunları tarafından Bodrum’da kurulan BODTÜM, Bodrum Ramada Otel’de bir toplantı düzenledi. Toplantıya Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Kocadon, Bodrum Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyeleri ve BODTÜM Dernek Başkan Yardımcısı ODTÜ eski Rektörü Prof. Dr. Suha Sevük, BODTÜM Dernek Üyeleri Mimar Ersen Gürsel, Mimar Murat Artu, Arkeolog Mehmet Çuhadar, Karia Akademi Kurucu Başkanı Mimar Faruk Malhan, Bodrum Belediyesi Meclis Üyesi Dursun Göktepe, Şehir Plancısı Şule Kükrer Akün ve Elektrik Mühendisi Orhan Akalp katıldı.

 “Bodrum için işbirliğine ihtiyacımız var”

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon da toplantıda bulunan herkese teşekkür ederek, “Bu topluluğun bir özelliği var: yolu ve yönü aynı taraf yani Bodrum. Yaşanılabilir bir Bodrum, sürdürülebilir bir Bodrum için bizler neler yapmalıyız? Bodrum’un çok büyük problemleri ve sıkıntıları var. Türkiye genelinde bakıldığında ve insanlar Bodrum’u hep televizyonda gördüğü için de belki Bodrum’un hiç derdi ve sorunu yokmuş gibi görünüyor olabilir. Aslında dertlerimiz sıkıntılarımız var ki bugün Faruk Hocamızın yapmış olduğu projeyi hızlı bir şekilde hayata geçirmiş olmalıyız. Mesela kırsal kesimde artık insanlar çocuklarını evlendirebilmek için arsalarını satmak zorunda kalıyorlar çünkü gelir elde edemiyorlar. Bodrum’un yaşayabilmesi için bu doğal güzelliklerin, tarımın, hayvancılığın devam edebilmesi için bir akıl ve iş birliğine ihtiyacımız var. Amacımız; hem planlarımızla hem mimarlarımızla hem deneyimli arkadaşlarımızla Bodrum'a nasıl yön verelim ki  Bodrum'un güzelliklerini bizden sonraki nesillerimiz de yaşasın şeklindedir. Bodrum'un rantı için değil, Bodrum'u seven insanlarıyla beraber bir akıl yürütüp her platformda beraberce Bodrum için mücadele etmek istiyorum. İnanıyorum ki sizler bu mücadelede en büyük güçsünüz. Siz sivil toplum örgütlerinin, Bodrum sevdalılarının gücünü ve gönül birliğini bildiğim için bugün burada sizlerle bir araya geldi. Bu birlikteliği sağladığınız için de hepinize tekrar teşekkür ederim.” dedi.

Bu haber toplam 94 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.