Kocadon, Kazakistan’a davet edildi

Kazakistan Ankara Büyükelçisi Canseyit Tüymebayev, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon'a yaptığı ziyarette Başkan Kocadon'u tanıtım faaliyetleri için Kazakistan'a davet etti.Kazakistan'ın Ankara Büyükelçisi Prof.Dr.Canseyit...

Kocadon, Kazakistan’a davet edildi

Kazakistan Ankara Büyükelçisi Canseyit Tüymebayev, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon'a yaptığı ziyarette Başkan Kocadon'u tanıtım faaliyetleri için Kazakistan'a davet etti.

Kazakistan'ın Ankara Büyükelçisi Prof.Dr.Canseyit Tüymebayev, Bodrum ziyareti sırasında Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ile bir araya geldi. Başkan Kocadon'u makamında ziyaret eden Büyükelçi, Kocadon'a görevinde başarılar dileyerek üzerinde Kazak kültürüne ait figürlerin bulunduğu bir çalışmayı da kendisine hediye etti. Başkan Kocadon da Büyükelçi'ye üzerinde Bodrum evleri ve Bodrum Kalesi'nin yer aldığı Türk kahvesi fincan takımını armağan etti.

Kazakistan - Türkiye ilişkilerinde Bodrum'un çok büyük katkısı olduğunu ifade eden Tüymebayev, "Kazakistan'da vatandaşlarımız Bodrum'u çok seviyorlar. Bodrum'da özellikle turizm alanında bir çok imkan var. Kazaklar Bodrum'da yatırım yapıyorlar; ev, arsa, mülk ve villalar satın alıyorlar. Umuyorum ki bu önümüzdeki yıllarda daha da artacak. Başkanımız ile ayrıca Bodrum'a gelen ve gelecek olan Kazak turist sayısını arttırmak için yapılabilecek çalışmalar üzerinde de fikir alışverişinde bulunduk. Kendisine her şey için çok teşekkür ediyorum." dedi.

Başkan Mehmet Kocadon ise ziyaret ile ilgili yaptığı açıklamada; "Büyükelçim Bodrum'a ne kadar çok Kazak turist geldiğini bizlere aktardı. Bodrum'u tanıtarak turizme katkı sağlamamız amacıyla bizleri tekrar Kazakistan'a davet etti. Orada el birliğiyle yapacağımız tanıtım çalışmaları ile Bodrum'a daha fazla Kazak turistin gelmesini sağlayacağız." dedi.

Bu haber toplam 58 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.