Kocadon, çevrecilerle bir araya geldi

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Yalıkavak'ta yapılması planlanan RES’e (Rüzgar Enerjisi Santraline) karşı çıkan vatandaşlarla bir araya geldi.Çevre ve Şehircilik Bakanlığının onanıyla Bodrum’un Yalıkavak Mahallesi’nde,...

Kocadon, çevrecilerle bir araya geldi

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Yalıkavak'ta yapılması planlanan RES’e (Rüzgar Enerjisi Santraline) karşı çıkan vatandaşlarla bir araya geldi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının onanıyla Bodrum’un Yalıkavak Mahallesi’nde, özel bir şirket tarafından yapımı üstlenilen RES projesi, bir süredir Bodrum’da yaşayan vatandaşlar arasında çeşitli tepkilere yol açarken, konuyla ilgili Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon vatandaşlarla bir araya geldi. Yalıkavak’ta yer alan Bodrum Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda yapılan toplantıda bölge halkı, konuyla ilgili görüşlerini Başkan Kocadon’a aktardı. Toplantıya Başkan Kocadon ile birlikte Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Taner Uslu, Bodrum Yarımadası Çevre Koruma Platformu Sözcüsü ve Avukat Remzi Kazmaz, RES yapımına karşı çıkan vatandaşlar, Yalıkavak Mahalle Muhtarı İbrahim Bayır, belediye meclis üyeleri ve arazi sahipleri katıldı.

Bodrum Yarımadası Çevre Koruma Platformu Sözcüsü ve vatandaşların avukatı Remzi Kazmaz, yapılan çalışmanın hukuk dışı olduğunu kaydederek; “Çevre ve Şehircilik Bakanlığından gelen bir yazı var. Bu yazı kamulaştırmayla ilgili yol, köprü ve AVM gibi yerleri kapsıyor. Bunlarla ilgili Bodrum Belediyesini de saf dışı bırakarak bakanlık yetkisiyle birlikte işlemlerine devam etmiş. Bodrum Belediyesini bu bağlamda tanımıyor. RES ile ilgili yapılan çalışmalar tamamen hukuk dışı. Hukuksal anlamdaki mücadelemizi devam ettireceğiz. Bizim mücadelemize destek olan ve kendi imkanlarıyla hukuk çerçevesinde çalışmaların karşısında duran Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon'a teşekkür ederim.” dedi.

Toplantıda söz alan arazi sahipleri, kendilerinden her hangi bir izin ya da imza alınmadan arazilerinin gasp edildiğini, bu çalışmaların derhal durdurulmasını istediklerini belirttiler. Söz alan diğer vatandaşlar ise uzun yıllardan beridir Bodrum'da yaşadıklarını ve bu projeyi istemediklerini söylediler.

Karar Bodrum halkıyla beraber alınmalı

Bodrum'a yapılacak yatırımlara karşı olmadıklarını, alınacak kararların Bodrum'da yaşayanlarla paylaşılması gerektiğini belirten Kocadon; "Bizim Bodrum'a yatırım yapacak kişiler ile hiç bir derdimiz yok ama bir karar alınacaksa da Bodrum halkıyla beraber alınsın. Bizim 'Evet' demediğimiz şeyleri zorlayarak evet dedirtmeye çalışmasınlar. Bizler sürgün yeri sayılan Bodrum'dan bir marka değeri olan ve dünyanın gündemine oturtan bir Bodrum yarattık. Bunları sadece biz yöneticiler değil, sizler de yaptınız

Bu konu buraya geldiyse bundan sonra birlik ve beraberlik içerisinde mücadeleye devam edeceğiz. Ben bu güne kadar bu firmanın hiçbir yetkilisiyle görüşmedim ve hiçbirine de randevu vermedim. Sadece önüme geldiği ilk gün -tarih olarak da 2014 Nisan ayı olmalı- işte o gün ben, Bodrum Yarımadası’nın belediye başkanı olarak hiç düşünmeden ‘Ret’ cevabını verdim. Ret cevabı verdiğim o günlerden de, maalesef ki bugünlere geldik.” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 64 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.